Atverkime širdis mažutėliams

Pagrindinis Atverkime širdis mažutėliams
Įsileisti svetimą vaiką į savo šeimą žmonės pasiryžta tikrai ne per vieną dieną. Tam prireikia apsvarstyti visus teigiamus ir neigiamus aspektus, o galiausiai – priimti ryžtingą sprendimą su visa šeima.
 
Dešimt metų – maždaug tiek laiko Mida kartu su savo vyru Rolandu nešiojosi ir brandino mintį padėti bent vienam našlaičiui.
 
Kaip ir kiekviena šeima apsisprendusi tokiam žingsniui, taip ir Mida su Rolandu iš pradžių turėjo lankyti įtėvių kursus. Pasak Midos, tokie kursai yra labai informatyvūs ir įdomūs, o svarbiausia – suteikiantys praktinių žinių apie vaikų įvaikinimą ir globą.
 
Baigus kursus, po 3 mėnesių, kauniečių šeima sulaukė skambučio ir pasiūlymo įsivaikinti ne vieną vaiką, o dvynukes. Pora nedvejodama sutiko priimti mergaites į savo šeimą ir suteikti joms geresnį gyvenimą.
 
 
Naujos dvimetės mergaitės šeimoje gali pareikalauti nemažai rūpesčių ir sudėtingumų. Bet Mida tikina, kad net ir pati pradžia jų šeimai tikrai nebuvo sunki, o priešingai – kupina teigiamų emocijų ir išgyvenimų.
 
„Visą šį laiką gauname profesionalų pagalbą, Vaikų gerovės centras “Pastogė” ir Kauno arkivyskupijos Caritas Vaiko gerovės institutas organizuoja mokymus, seminarus, stovyklas įtėviams ir vaikams, rekolekcijas bei filmų terapijas.
 
Mes nesame vieni, bet esame stiprios ir brandžios įtėvių ir globėjų bendruomenės dalis, todėl iškilus sunkumams visada turime atramą“, - džiaugiasi Mida.
 
Visos geros valios žmones kviečiame prisidėti prie programos augimo bei išsaugojimo ir aukomis:
Kauno arkivyskupijos Caritas programa „Vaiko gerovės institutas“
A. sąskaita AB SEB nr. LT187044060003653958
Būtina banko pavedimo paskirtyje įrašyti programos pavadinimą „Vaiko gerovės institutas“ arba akronimą „VGI“  .
 
Visą interviu su laiminga šeima skaitykite čia