Atlygio už kraują atsisakę donorai skyrė jį sunkiau gyvenančių šeimų vaikams

Pagrindinis Atlygio už kraują atsisakę donorai skyrė jį sunkiau gyvenančių šeimų vaikams
   Vasario mėnesį pačių kraujo donorų iniciatyva šalyje startavo projektas „Aš dalinuosi gerumu“, kurį ėmėsi vystyti Nacionalinis Kraujo Centras. Per pirmąjį projekto etapą 359 dosnūs žmonės atsisakė už dovanojamą kraują jiems priklausančių bilietų į kiną ir juos paskyrė sunkiau gyvenančių šeimų vaikams, kuriais rūpinasi organizacijos „Lietuvos Caritas“, „Gelbėkit vaikus“, Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius.

„Vis daugiau lietuvių neatlygintiną kraujo donorystę supranta kaip sąmoningą apsisprendimą padovanoti sergančiajam tai, ko niekur kitur neįmanoma gauti ar tiesiog nusipirkti. Tokiu būdu dovanodami kraujo, donorai ne tik padeda gelbėti sergančių žmonių gyvybes, bet ir pradžiugina sunkiau gyvenančių šeimų vaikus“, – teigia laikinoji Nacionalinio kraujo centro (NKC) vadovė Ignė Klangauskienė.

Lietuvos Caritas generalinės sekretorės Deimantės Bukeikaitės teigimu, jei daugeliui kino filmas yra savaime suprantamas ir dažnas laisvalaikio praleidimo būdas, tai šeimos, su kuriomis dirba organizacija, šios pramogos sau leisti negali. „Esame įsitikinę, kad šia dovana vaikai labai apsidžiaugs. Ačiū supratingiems donorams, kurie savo kilniu poelgiu išpildė mažą, bet labai laukiamą svajonę“, – kalba D. Bukeikaitė. NKC ir toliau planuoja tęsti šią gražią iniciatyvą. Nuo rudens prasidės antrasis projekto „Aš dalinuosi gerumu“ etapas.

2018-08-10