Artėjant Vargstančiųjų dienai Caritas kviečia įsiklausyti į Šventojo Tėvo žodžius

Pagrindinis Artėjant Vargstančiųjų dienai Caritas kviečia įsiklausyti į Šventojo Tėvo žodžius
Vizito Lietuvoje metu Popiežius netikėtai aplankė ir palaimino ligonius Pal. kun. Mykolo Sopočkos hospise Vilniuje 
 
Likus savaitei iki Pasaulinės Vargstančiųjų dienos, kurią lapkričio 19-ąją minėsime jau 7 kartą, kasdien dalinsimės mintimi iš Šventojo Tėvo Žinios šia proga, kviesdami apmąstyti, ką mums asmeniškai reiškia kvietimas nenusukti savo veido nė nuo vieno vargšo ir koks galimas atsakas patiriant, kad pastangų nepakanka.
 
Popiežiaus Pranciškaus žodžiais, per mūsų miestus teka skurdo upė, kuri liejasi vis plačiau; ir atrodo, kad tas srautas mus užtvindys. „Pagalbos, paramos ir solidarumo prašančių mūsų brolių ir seserų šauksmas tampa vis garsesnis. Štai kodėl sekmadienį prieš Jėzaus Kristaus Visatos Valdovo šventę susirenkame prie jo stalo, kad iš jo dar kartą priimtume dovaną ir įpareigojimą gyventi neturte ir tarnauti vargšams“, – rašo Šventasis Tėvas.
 
„Nenusuk savo veido nė nuo vieno vargšo“. Šią eilutę iš Tobito knygos Šventasis Tėvas pasirinko šiųmetinės Vargstančiųjų dienos tema, kviesdamas apmąstyti mažai pažįstamą, tačiau įtaigų ir išminties kupiną Senojo Testamento testą.
 
Tobito knyga moko, kaip konkrečiai turime veikti su vargšais ir dėl jų. Popiežius pabrėžia, kad tai – teisingumo reikalas, įpareigojantis mus ieškoti ir susitikti vieniems su kitais, kad puoselėtume darną, būtiną tikros bendruomenės tapatybei.
 
 
„Domėjimasis vargšais nėra tik skubotas išmaldos davimas; jis reikalauja atkurti teisingus tarpasmeninius santykius, kuriuos sužalojo skurdas. Taigi „nenusukant veido nuo vargšų“ pelnoma gailestingumo bei meilės, kuri suteikia prasmę ir vertę visam krikščioniškajam gyvenimui“, – sako Šventasis Tėvas Žinioje Vargstančiųjų dienai, kurios akcentus ir visą tekstą rasite paspaudę šią nuorodą.
 
Mintimis iš Popiežiaus Žinios Vargstančiųjų dienai iki lapkričio 19-osios kasdien dalinsimės Lietuvos Carito feisbuko paskyroje. Sekite mus ir dalinkitės įžvalgomis komentaruose, pakviesdami į Žinios tekstą įsiskaityti ir kitus.
 
 
Lietuvos Carito informacija