Ambasadorė G.Damušytė: norėčiau, kad filantropijos Lietuvoje būtų daugiau

Pagrindinis Ambasadorė G.Damušytė: norėčiau, kad filantropijos Lietuvoje būtų daugiau
Gintė Damušytė, stopkadras iš pokalbio apie filantropiją.

Altruizmas, noras padėti kitiems skirtingose visuomenėse įgyja įvairialypių bruožų. Gyvenimo įvairiose šalyse patirtys leidžia tuos skirtumus pamatyti, kartu ir įvertinti filantropijos, mecenatystės būklę šiuolaikinėje Lietuvos visuomenėje. Diplomatė Gintė Damušytė kaip tik ir dalijasi mintimis apie filantropiją ir mecenatystę JAV, Danijoje, ir, žinoma, Lietuvoje.

Žiūrėti ir klausyti pokalbio galite paspaudę šią nuorodą: https://www.youtube.com/watch?v=LHYjZAMWlfQ

Pokalbių apie filantropiją serija Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka rengia artėjant mokslinei konferencijai „Dosnumo anatomija: filantropijos tradicija Lietuvoje ir diasporoje“, kuri prasidės jau rytoj ir vyks ne tik birželio 22, bet ir 23 d. Renginį organizuoja Nacionalinės bibliotekos Adolfo Damušio demokratijos studijų centras, The Kazickas Family Foundation - Kazickų Šeimos Fondas ir Lietuvos Caritas.
Programa, registracija į konferencija ir laisva prieiga pranešimų klausytis nuotoliniu būdu: https://www.caritas.lt/news/dosnumo-anatomija-filantropijos-tradicija-lietuvoje-ir-diasporoje-birzelio-22-23-d-konferencija-vilniuje

Pagal Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos informaciją parengė Lietuvos Caritas