Apie Caritas

Pagrindinis Apie Caritas

Caritas – tarptautinė katalikiška organizacija, padedanti vargstantiems, nepriklausomai nuo jų rasės, religijos, lyties ir tautybės.

Lietuvos Caritas koordinuoja Caritas veiklą Lietuvoje, atstovauja organizacijai nacionaliniu lygiu ir užsienyje, gina pažeidžiamųjų interesus.

Virš 4,5 tūkst. savanorių ir 285 darbuotojus telkiantis Caritas Lietuvoje sukūręs platų vaikų dienos centrų ir pagalbos šeimai tinklą, atsiliepia į sergančių, vienišų, vyresnio amžiaus žmonių poreikius, stokojančius aprūpina maistu, vaistais, drabužiais, kitais daiktais, padeda patiriantiems benamystę, smurtą, priklausomybes. Caritas jaunimas mažina technologinę vyresnių žmonių atskirtį, o migrantams, pabėgėliams, nuteistiesiems, darbo neturintiems asmenims padedama grįžti į visuomenę.

Per 2022 metus visoje šalyje Caritas Lietuvoje padėjo apie 70 tūkst. žmonių, kurie stokojo maisto; 15732 vienišiems žmonėms; 35714 karo pabėgėlių; 5861 sergančiam žmogui; 4235 vaikams.

Nuo karo pradžios Ukrainoje Lietuvos Caritas įgyvendino 5 paramos rinkimo akcijas Ukrainoje likusiems civiliams ir vieną – bėgantiems nuo karo ir prieglobstį radusiems Moldovoje. Nuolatinė pagalba karo pabėgėliams Lietuvoje per Caritas organizacijos tinklą teikiama 33-ose mūsų šalies savivaldybėse.