Volyn - vaikai ir karas

Pagrindinis Volyn - vaikai ir karas

Vaikai ir karas – didžiausia prieštara, tačiau, deja, jau daugiau nei metus – skaudi realybė nesiliaujant bombardavimams, smurtui, prievartai ir visa ko naikinimui Ukrainoje.

Caritas Volyn siekia padėti būtent mažiesiems, kad jų vaikystė nebūtų tik skaudūs ir traumuojantys prisiminimai. Už tai, kad karo akivaizdoje gali palaikyti vaikus, savo Facebook puslapyje jie dėkoja Caritą remiantiems Lietuvos žmonėms:

 

 

„Dar vienas humanitarinės pagalbos krovinys, gautas iš mūsų partnerių – Lietuvos Carito. Tegul jūsų nuoširdi pagalba sugrįžta Jums šimteriopai!“, – dalijasi karitiečiai Ukrainoje, o mes savo ruožtu kviečiame ir toliau pagal išgales prisidėti prie pagalbos Ukrainos vaikams, puoselėjant viltį, kad visi kartu galime kurti žmogiškesnį ir teisingesnį pasaulį.

CaritasVolyn projekto „Children and war“ tikslas – mažinti psichologinių traumų padarinius skirtingo amžiaus vaikams teikiant psichologinę pagalbą, įtraukiant į veiklas, kurios padeda susidoroti su kylančiomis sunkiomis emocijomis ir išgyventi praradimus. Veiklų metu ugdomas vaikų kūrybiškumas, socialiniai įgūdžiai ir emocinis intelektas. Taip pat rengiamos, sporto varžybos, kultūriniai renginiai , edukaciniai seminarai ir kitos veiklos, kuriomis siekiama suteikti vaikams galimybę atsitraukti nuo baisios realybės ir patirti vaikams įprastą kasdienybę. Tai svarbu siekiant padėti karo zonų vaikams atsigauti po traumų ir tęsti gyvenimą su viltimi ir pasitikėjimu ateitimi.

 

 

Prisidėti prie šio kilnaus tikslo galite pervesdami paramą Ukrainai į specialią Lietuvos Caritas sąskaitą:

Gavėjas: Lietuvos Caritas

Gavėjo bankas: „Swedbank”, AB

Sąskaita: LT257300010115125026

Mokėjimo paskirtis: Parama Ukrainos žmonėms

Jeigu aukojate iš užsienio SWIFT kodas: HABALT22

🇺🇦 Kartu iki pergalės! Разом до перемоги!