Vasario mėnesį - dėmesys sergantiems epilepsija

Pagrindinis Vasario mėnesį - dėmesys sergantiems epilepsija
Vasario mėn. minėjome dvi epilepsija sergantiems žmonėms svarbias datas - Europos epilepsijos dieną ir Šv. Valentino, epilepsija sergančiųjų globėjo dieną.

Caritas Epilepsijos psichosocialinio konsultavimo centras jau šeštus metus iš eilės kartu su savo globojamais suaugusiais sergančiais epilepsija žmonėmis pažymi minėtas datas. Pirmą kartą, Lietuvoje Europos epilepsijos diena paminėta 2011 m., kai 2010 m. Tarptautinis epilepsijos biuras, vienijantis viso pasaulio epilepsija sergančiųjų organizacijas, ir Tarptautinės lygos prieš epilepsiją Europos komisija, pritarus Pasaulinei sveikatos organizacijai (PSO), nutarė įsteigti Europos Epilepsijos dieną, ją kiekvienais metais paminint antrąjį vasario pirmadienį.
 
Šiais metais pirmą kartą Caritas Epilepsijos psichosocialinio konsultavimo centre buvo organizuotas susitikimas su tėvais, auginančiais vaikus, sergančius epilepsija. Renginys buvo suplanuotas taip, kad šalia bendro arbatos gėrimo ir pokalbių, buvo sudaryta galimybė vaikams užsiimti jiems įdomia veikla, o tėvams konsultuotis su centro specialistais – centro vadove Polina Šedienė, ergoterapeute Jurgita Tuitaite ir socialine darbuotoja Akvile Račickaite.

Savo įžanginėje kalboje P. Šedienė atkreipė susirinkusiųjų dėmesį į tai, kad Šv. Valentinas globoja tuos, kurie myli. Mums, tėvams, kartais atrodo, kad tik mes rūpinamės, mylime savo sergančius vaikus. Kartais mums sunku suvokti, kad ir jie mumis rūpinasi, mus myli. Kaip mes jaučiame vaikų rūpestį mumis? Kai jie dalinasi savo svajonėmis, pvz. nuvykti į Prancūzijos sostinę – Paryžių ir įkopti į Eifelio bokštą, iš aukštai pažvelgti į supantį miestą. Jūsų vaikai jaučia, supranta Jūsų jausmus, kai patiriate skausmą, jiems skauda, kai mėgaujatės Jums maloniais dalykais, jie džiaugiasi kartu. Jie nori, kad būtumėte laimingi, jie stengiasi išmokti, būti, dalyvauti dėl mūsų, ne vien sau, bet norėdami mums gero.
 
Šį paveikslą renginio metu nutapė jo dalyvės 
 
Kauno Caritas Epilepsijos psichosocialinio konsultavimo centras
Papilio g. 5, 44275 Kaunas
mob. tel. 864637802
caritas.epilepsija@gmail.com
epikonsult@kaunascaritas.lt