Vaikų dienos centrų mažieji ir paaugliai Carito geradariams virė uogienes

Pagrindinis Vaikų dienos centrų mažieji ir paaugliai Carito geradariams virė uogienes
Tauragės Švč. Trejybės parapijos vaikų užimtumo centro ir Lentvario Viešpaties Apreiškimo švč. M. Marijai parapijos vaikų dienos centro „Akimirka“ nuotr.
 
Carito vaikų dienos centrų mažieji ir paaugliai su savanoriais bei dienos centrų vadovais praktiškai prisidėjo prie organizacijos padėkų geradariams – atidžiai su meilė atrinkę sunokusių rudens gėrybių, pjaustė obuolius, moliūgus, apelsinus ir kitus vaisius, kad pagal pačių receptus pagamintų nepamirštamo skonio uogienių.
 
Ką čia slėpti – ne vienam mažajam tai buvo pirmas kartas, kai teko skobti, pjaustyti, cukrinti, maišyti ir ragauti, ar visko gana. Svariausia – ar nepamažinta meilės.
 
Rezultatas  puikus, tikimės ir Carito geradariams patiko! Taigi už prisidėjimą prie Advento parengties paketų ruošimo dėkojame 15 stiklainių moliūgienės išvirusiai Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo parapijos vaikų dienos centro bendruomenei, 10 stiklainių obuolinenės ir 5 obuolių su apelsinais džemo pagaminusiems Tauragės Švč. Trejybės parapijos vaikų užimtumo centro vaikams, 15 stiklainių obuolienės perdavusiai Švenčionėlių šv. Edvardo parapijos Carito Vaikų dienos centro „Šypsenelė“ bendruomenei, o taip pat šauniesiems Lentvario Viešpaties Apreiškimo švč. M. Marijai parapijos vaikų dienos centro „Akimirka“ vaikams ir paaugliams, kurie priskobė, prismulkino moliūgų ir pripildė 15 stiklainėlių moliūgienės.
 
Ne tik sužinojo, bet ir išbandė, kaip „atsiranda“ uogienė
 
Pasak Lietuvos Carito vaikų dienos centrų koordinatorės Jūratės Blinstrubaitės, vaikai ir vaikų dienos centrų vadovai su entuziazmu prisidėjo prie idėjos Lietuvos Carito geradariams padėkoti dovanojant pačių virtų uogienių.
 
Lietuvos Carito vaikų dienos centrų koordinatorė Jūratė Blinstrubaitė. Lietuvos Carito nuotr.
 
„Ruošdami jas vaikai iš anksto džiaugėsi, kad bus skanu, virdami gardino ne tik meile, dėkingumu, bet ir apelsinais, cinamonu, kitais žemiškais prieskoniais. Be abejo, įsiminė ir pats virimo procesas, ypač tiems vaikams, kurie pirmą kartą ne tik sužinojo, bet ir išbandė, kaip „atsiranda“ tos uogienės“, - juokėsi J. Blinstrubaitė.
 
Ar gali būti, kad moliūgienės-obuolienės – obuoliai su aplsinaisi – socialinio verslo „Pagaminta Carito Vaikų dienos centre“ pradžia? Ateinantieji metai parodys. Na o palydėdami šiuos linkime visų 41 Catiro Lietuvoje globojamų vaikų dienos centrų mažiesiems, paaugliams, savanoriams ir vadovams stebuklingų Kalėdų ir saugių, sočių, džiugių, viltingų 2024-ųjų metų.
 
Lietuvos Carito informacija