Vaikų dienos centrams – didesnis finansavimas

Pagrindinis Vaikų dienos centrams – didesnis finansavimas
Kauno Žaliakalnio vaikų dienos centro archyvo nuotrauka

Mūsų organizacija, „Lietuvos Caritas“, visoje šalyje globoja 34 vaikų dienos centrus, į kuriuos kasdien po pamokų skuba beveik 1 000 vaikų. Šių metų pradžioje mus pasiekė džiugi žinia – didėja finansavimas šiems centrams, o tai reiškia ir didesnes galimybes vaikų užimtumui.

Nuo 2022 metų Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, suprasdama vaikų dienos centruose teikiamų paslaugų naudą, skyrė didesnį finansavimą „Lietuvos Carito“ globojamų vaikų dienos centrų nepertraukiamų veiklų užtikrinimui.

„Tai – ypač gera naujiena. 2021 metais centrų veiklai buvo skirta 16 800 eurų, o nuo 2022-ųjų suma padidėjo iki 21 300 eurų. Kokio dydžio konkreti finansinė parama pasieks mūsų vaikų dienos centrus, priklausys nuo juos lankančių vaikų skaičiaus. Bet kokiu atveju, tai mums yra didžiulė paspirtis tęsti darbus, rūpinantis vargstančių ir su sunkumais susiduriančių šeimų ar globėjų vaikais“, – sakė Jūratė Blinstrubaitė, „Lietuvos Carito“ vaikų dienos centrų stiprinimo programos koordinatorė.

Po visą šalį išsibarsčiusiuose centruose vaikai ruošia pamokas, gamina pietus ar pavakarius, bendrauja, užsiima kūrybine ir edukacine veikla. O jau kokios diskusijos verda! Būtent čia ir gimsta naujos idėjos veikloms, užsiėmimams, išvykoms, bendram laisvalaikiui.

Vaikų dienos centruose dirba kūrybingi, žingeidūs ir profesionalūs darbuotojai, padedantys ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams ar globėjams. Todėl tvirtai galime pasakyti, kad vaikų dienos centruose teikiama pagalba vaikui ir jo šeimai yra labai svarbi.

Be to, pastebėta, jeigu vaikas lanko dienos centrą, mažėja jo nepriežiūros rizika, pagerėja fizinė ir emocinė sveikata, bendravimo įgūdžiai, mokymosi motyvacija ir rezultatai.

Šių tikslų nepasiektumėme, jeigu būtumėme vieni ir neturėtume palaikymo. Rūpindamiesi vaikais visoje Lietuvoje bendradarbiaujame su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, savivaldybėmis, rėmėjais.

Dėkojame už supratimą, paramą ir sėkmingą bendradarbiavimą!

Daugiau informacijos rasite čia: