Psichikos sveikatos ambasadorių iniciatyva

Pagrindinis Psichikos sveikatos ambasadorių iniciatyva
Psichikos sveikatos ambasadorių iniciatyva
2024.05 - 2024.12
 
 
Projekto tikslas: įgalinti asmenis, patyrusius arba patiriančius psichikos sveikatos sunkumų ar susidūrusius su artimųjų psichikos sveikatos sunkumais, tapti psichikos sveikatos ambasadoriais savo bendruomenėse ir dalytis savo patirtimi šioje srityje.
 
Sveikatos apsaugos ministerija ir Higienos instituto Psichikos sveikatos centras jau antri metai įgyvendina Psichikos sveikatos ambasadorių iniciatyvą, prie kurios šiais metais prisijungia ir Lietuvos Caritas. Tai užsienio šalyse pasitvirtinusios praktikos perkėlimas į Lietuvos kontekstą. Kitose šalyse įgyvendintų panašių iniciatyvų patirtis rodo, kad dalijimasis patirtimi apie patirtus sunkumus, būseną padeda kitiems atrasti save, kuria bendrystę, artumą, padeda išgyventi sunkius etapus, suvokti, kad tu esi ne vienas tokioje situacijoje, ir geriau suprasti, kaip gali sau padėti, ar žinoti, kur kreiptis pagalbos. Taip pat kalbėjimas apie psichikos sveikatos sunkumus mažina psichikos sveikatos stigmą, normalizuoja šią temą, parodant, jog su sunkumais susiduria įvairiausi žmonės – skirtingo amžiaus, išsilavinimo, socialinės padėties ir pan.
 
Iki metų galo Lietuvoje planuojame suorganizuoti bent 8 kontaktinius renginius, kurių metu į gyvus susitikimus kviesime įvairaus amžiaus bei skirtingų patirčių asmenis vienaip ar kitaip susidūrusius su psichikos sveikatos iššūkiais ar norinčius plačiau pažinti šią sritį.
 
Projekto vykdytojas – Lietuvos Caritas
Projekto biudžetas – 20 950 Eur
 
Daugiau informacijos apie projektą - https://zvelkgiliau.lt/
Informacija soc. tinkle Facebook - Žvelk Giliau
 
No photo description available.