Prieglobsčio prašančiųjų vaikams surengta kalėdinė šventė

Pagrindinis Prieglobsčio prašančiųjų vaikams surengta kalėdinė šventė
 
Šv. Kalėdų proga Ruklos pabėgėlių priėmimo centre sulaukta daug svečių su kalėdine programa čia gyvenančių prieglobsčio prašančių tėvų vaikams.
 
Popiežius Pranciškus sako: „Kai vargstantieji atmetami, atmetama ir taika“ ir primena Bažnyčios poziciją, išsakytą Vatikano II Susirinkimo mokyme: „Taikai kurti visiškai būtinas tvirtas noras gerbti kitus žmones ir tautas bei jų orumą ir uolus broliškumo ugdymas“ (Gaudium et spes, 78). 
 
Kadangi viena iš Lietuvos Caritas misijų yra pagalba užsieniečiams, todėl Caritas darbuotojai ir savanoriai aktyviai prisideda prie pabėgėlių integracijos ir užimtumo. Viena tokių laisvalaikio veiklų šventiniu laikotarpiu – supažindinti vaikus ir jų tėvelius su mūsų Kalėdų šventimo tradicijomis, šalies kultūra. 
 
Lietuvos Caritas savanorių veiklos koordinatorė Vaida Matusevičiūtė kartu su savanoriais - Kauno menininkų namai / Kaunas Artists' House, Menų agentūra Artscape, savanoriais iš „Teachers for Refugees“ (Bartas Pauwels, ses. Viktorija Voidogaitė bei kiti) – ir pilnais maišais kalėdinių dovanų lankėsi Ruklos pabėgėlių priėmimo centre, kur vaikams surengta smagi kalėdinė šventė.
 
„Vaikams nuo 3 iki 18 metų įteikėme dovanėles iš Švedijos, kurias mums perdavė Švedijos kalėjimų kapelionė ir pastorė Walla Carlsson. Jonavos Caritas vaikams atvežė knygučių, spalvinimo priemonių ir kiti rėmėjai pasirūpino, kad šventė būtų dar gausesnė. Žinoma, visi vaikai buvo apdalinti į šventę atvykusių svečių atvežtais skanėstais“, – pasakojo V. Matusevičiūtė. 
 
Linksmoje kalėdinėje šventėje dalyvavo visi: nuo pagrandukų iki paauglių. Muzikantai mielai leido išbandyti jėgas mušant būgnus. Vaikai turėjo galimybę pabendrauti su Kalėdų Seniu bei įsiamžinti su juo nuotraukose. 
 
Kadangi teikiama pagalbą išgyvenantiems sunkumus, šiai misijai įgyvendinti mums labai reikalingi savanoriai, galintys padėti ir prisidėti prie pabėgėlių užimtumo ir integracijos.
 
Nori prisijungti prie mūsų, užpildyk:
https://forms.gle/zGyUyaMzU8Z2kxfu9
 
Jei kyla daugiau klausimų, kviečiame kreiptis į savanorių koordinatorę el. paštu – caritas.savanoriai@gmail.com arba tel. +370 674 41393.
 
Dėkojame visiems, kurie neabejingi pagalbai migrantams – kas savo laiką skiria, kas lėšas aukoja, priemonės ir daiktus dovanoja.
 
Kartu mes galime daugiau.
 
𝐿𝑖𝑒𝑡𝑢𝑣𝑜𝑠 𝐶𝑎𝑟𝑖𝑡𝑎𝑠 𝑖𝑟 𝑅𝑢𝑘𝑙𝑜𝑠 𝑝𝑎𝑏𝑒̇𝑔𝑒̇𝑙𝑖𝑢̨ 𝑝𝑟𝑖𝑒̇𝑚𝑖𝑚𝑜 𝑐𝑒𝑛𝑡𝑟𝑜 𝑖𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑐𝑖𝑗𝑎 𝑖𝑟 𝑛𝑢𝑜𝑡𝑟𝑎𝑢𝑘𝑜𝑠