Pirma Mokytojo diena: kaip Kamilė spėja į studijas, darbą ir savanorystę

Pagrindinis Pirma Mokytojo diena: kaip Kamilė spėja į studijas, darbą ir savanorystę
 
Klaipėdos universiteto studentė Kamilė Jonaitytė Carito veiklą sekė socialiniuose tinkluose, tačiau į savanorystę įsitraukė tik šią vasarą. Kaip pavyksta viską suderinti ir ką mano apie mokytojo pašaukimą – jos atsakymuose į Mokytojo dienos anketos klausimus.
 
Mokytojas tai.... visų pirma duodanti, o tik po to imanti profesija.
 
Didžiausia mokytojo sėkmė – kai vaikai tave prisimena, nors jau nebesėdi tavo klasėje.
 
Didžiausia mokytojo nesėkmė – nesukurti artimo ryšio su mokiniais.
 
Mokytojo(s) idealas – žmogus, kuris skatina kritinį mąstymą, kūrybiškumą ir bendradarbiavimą, formuoja vertybinius principus ir padeda mokiniams kurti stiprias asmenines savybes. Idealaus mokytojo savybės – noras tobulėti, empatija, gebėjimas suprasti mokinius.
 
Koks mokytojas paliko giliausią pėdsaką Jūsų gyvenime? Gimnazijoje turėjau keletą mokytojų, kurios paliko didelį įspūdį. Skirtingos patirtimis ir darbo metodais, jos visos yra mokytojos iš didžiosios raidės.
 
Esu mokytoja, nes mano širdyje gyvena nepaprastas meilės vaikams jausmas. Jis mane įkvepia su džiaugsmu sutikti kiekvieną dieną, dovanoja šilumos, jaukumo ir vis kažką naujo, nepatirto. Manau, tai ne tik profesija, bet ir mano gyvenimo pašaukimas. Mokyti – ne tik perduoti faktus ir skaičius, tai – padėti mokiniams augti ir būti palaikymo šaltiniu.
 
Kiek metų mokytojaujate ir koks jūsų dėstomas dalykas? Pagal pasirinktą studijų programą pirmus metus dirbu su ikimokyklinio amžiaus vaikais.
 
Ko mokytoją moko mokiniai? Betarpiškai bendrauti, laisviau kurti, atviriau reikšti emocijas, kurias dažnai suaugę žmonės laiko savyje.
 
Ko pati dar norėtumėte išmokti? Efektyviau planuoti savo laiką.
 
Kas sieja darbą mokykloje ir savanorystę Carite? Nuoširdumas, pagalba ir tikėjimas tuo, ką darai. Tiek mokykloje, tiek Carite orientuojamasi į žmonių gerovę, atsižvelgiama į kitų poreikius, teikiama pagalba.
 
Kiek metų esate karitietė? Prie organizacijos prisijungiau šią vasarą, bendrakursei pakvietus savanoriauti vaikų stovykloje.
 
Kokios brangiausios patirtys Carite? Pažintis su Carito bendruomene. Sutikau nuostabių žmonių, kurie dega tuo, ką daro.
 
Ką norėtumėte perduoti norintiems prisidėti prie gerumo darbų? Visų pirma, kad yra daug būdų daryti gera. Savanorystė – puiki galimybė kartu kurti geresnę aplinką, atrandant, kad net maži dalykai turi didelės reikšmės.
 
Jūsų linkėjimas mokytojams. Noriu palinkėti būti nuoširdžiais pirmiausia patiems su savimi, kad galėtumėte būti nuoširdūs su kitais. Įsimintinų akimirkų, motyvacijos, domėjimosi mokymo procesu ir visada aiškiai jausti savo darbo prasmę.
 
Ačiū, miela Kamile, ir gražios pirmosios Mokytojo dienos!!!
 
Lietuvos Caritas