Naujasis Caritas Internationalis generalinis sekretorius: tai mano namai, šeima ir pašaukimas

Pagrindinis Naujasis Caritas Internationalis generalinis sekretorius: tai mano namai, šeima ir pašaukimas
Naujoji Caritas Internationalis vicepirmininkė Kirsty Robertson, Naujasis Caritas Internationalis pirmininkas Tokijo arkivyskupas Isao Kikuchi ir naujasis Caritas Internationalis generalinis sekretorius Alistairas Duttonas. Caritas Internationalis nuotr.
 
Gegužės 15 dienos vakare 400 Caritas Internationalis generalinės asamblėjos dalyvių, atstovaujančių per 160 nacionalinių Carito organizacijų, išsirinko naująjį generalinį sekretorių – Alistairą Duttoną, kuris iki šiol vadovavo Škotijos Caritui ir buvo vienas iš Europos Carito regiono atsakingųjų. Išrinkta ir vicepirmininkė – Australijos Carito vadovė Kirsty Robertson.
 
Kaip skelbė naujienų portalas Vatican News, Alistairas Duttonas yra inžinierius, taip pat baigęs fizikos, filosofijos, politikos ir ekonomikos studijas, sukaupęs virš 25 metų su humanitariniais dalykais ir vystymusi susijusią patirtį, aplankęs dešimtis kraštų.
 
Naujasis Caritas Internationalis eneralinis sekretorius Alistairas Duttonas. Caritas Internationalis nuotr.
 
„Caritas yra mano namai, šeima ir pašaukimas kone trisdešimt metų. Būti išrinktu į šias pareigas yra didelė garbė. Gerai pažįstu Carito konfederaciją, taip pat žinau, koks didelis uždavinys manęs laukia. Tačiau Carito misija įrašyta mano širdyje, kaip ir daugybės kitų, kurie sudarome Carito šeimą, tarnaujančią žmonijos šeimai. Tikiuosi per ateinančius kelerius metus sutikti jus visus įvairiuose kontekstuose, kad mūsų misija stiprėtų, pasiektų daugiau, parodytų Dievo meilę neturtingiausiems ir pažeidžiamiems, esantiems visuomenių paraštėse. Ačiū už jūsų paramą ir iki kitų pasimatymų“, – Carito bendruomenei kalbėjo naujasis generalinis sekretorius Alistairas Duttonas. 
 
Panašią žinią gegužės 16 dieną – paskutinę kone savaitę trukusio generalinės asamblėjos suvažiavimo dieną – paskelbė ir naujoji Caritas Internationalis vicepirmininkė Kirsty Robertson, turinti ekonomikos ir socialinių mokslų, taip pat kultūrinės antropologijos diplomus, ilgametę darbo bei vadovavimo patirtį Australijos katalikiškose organizacijose: „Mary MacKillop Today“ ir Australijos Carite.
 
Naujoji Caritas Internationalis vicepirmininkė Kirsty Robertson. Caritas Internationalis nuotr.
 
„Nuostabi privilegija yra tarnauti Carito konfederacijos nariams pasaulyje, taip pat mano Bažnyčiai ir visiems Caritas Internationalis rėmėjams. Mūsų konfederacija yra nuostabi, ją vienija misija tarnauti vargšams pasaulyje“, – vaizdo sveikinime sakė Kirsty Robertson. Pasak jos, nuo skurdo neproporcingai kenčia moterys ir Caritas Internationalis siekia jas remti kaimuose, parapijose, iniciatyvose ir lyderystėje. Jos, kaip moters, išrinkimas į svarbias vadovaujamas pareigas atspindi šį įsipareigojimą.
 
„Laukiu, kada susitiksime ateinančiais mėnesiais ir metais, visiems linkiu palaimos“, – kalbėjo australė, vicepirmininkės pareigas eisianti ketverius metus, iki kitos „Caritas Internationalis“ generalinės asamblėjos sušaukimo.
 
Naujuoju Caritas Internationalis pirmininku gegužės 13 d. išrinktas Tokijo arkivyskupas Isao Kikuchi, ilgametis Caritas savanoris, kone dešimt metų praleidęs misijose Afrikoje, kur prisidėjo prie įvairių humanitarinių iniciatyvų.
 
Naujasis Caritas Internationalis pirmininkas Tokijo arkivyskupas Isao Kikuchi. Caritas Internationalis nuotr.
 
22-oji Caritas Internationalis generalinė asamblėja, kurioje dalyvauja 400 delegatų iš 150 pasaulio šalių, vyko gegužės 11-16 dienomis. Caritui Lietuvoje joje atstovavo Lietuvos Carito generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė ir Vilniaus arkivyskupijos Carito vadovė Audronė Kairienė.