Mostyska - gimdyti karo fone

Pagrindinis Mostyska - gimdyti karo fone

Karo fone pasaulį išvysta nauja Ukrainos vaikų karta. Net apie 900 kūdikių vidutiniškai per dieną gimsta nežinomybėje. Karas labai apsunkina sveikatos priežiūros prieinamumą visoje šalyje, ypač aktyvių konfliktų zonose, todėl kyla pavojus daugelio nėščiųjų ir naujagimių sveikatai. Karo chaosas kelia rimtą grėsmę besilaukiančioms mamoms ir būsimiems vaikams. Neretai, dėl nuolat patiriamo streso ir baimės, prasideda priešlaikiniai gimdymai.

Karo pradžioje daugelis besilaukiančiųjų mamomis tapdavo rūsiuose ar bunkeriuose. Dabar moterys gimdo perpildytose ligoninėse, toli nuo šeimos arba šalyse, priimančiose pabėgėlius iš Ukrainos.

Карітас Мостиська projektas „Baby“ – didžiulė pagalba ir palaikymas nėščiosioms bei jų naujagimiams. Jis pasitarnauja moterims, kurios susiduria su iššūkiais nėštumo bei gimdymo metu.

„Šiandien pirmieji 18 rinkinių su būtinais higienos, sveikatos priežiūros ir kūdikiams skirtais daiktais rado naujus šeimininkus.Toliau aktyviname projektą „Baby“, kad galėtume pasiekti ribas ir remiame dar daugiau mažiausiųjų Ukrainos gyventojų ir jų mamų“, – džiaugiasi karitiečiai.

Be sveikatos priežiūros ir materialinės paramos, jaunoms šeimoms labai svarbus emocinis palaikymas. Net ir džiugiausi gyvenimo įvykiai - kaip naujos gyvybės atėjimas - šeimai yra išbandymas. Карітас Мостиська padeda jauniems tėvams jaustis suprastiems ir palaikomiems net vykstant karui.

„Esame nepaprastai dėkingi savo draugams ir partneriams už pagalbą“, - sako karitiečiai.

Prie paramos karo akivaizdoje gimstantiems vaikams ir jų tėvams, pagal išgales galime prisidėti ir mes. Su viltimi, kad karo realybėje pasaulį išvydę vaikai vieną dieną augs laisvoje šalyje.

Paramą Ukrainai galima pervesti į specialią Lietuvos Caritas sąskaitą:

Gavėjas: Lietuvos Caritas

Gavėjo bankas: „Swedbank”, AB

Sąskaita: LT257300010115125026

Mokėjimo paskirtis: Parama Ukrainos žmonėms

Jeigu aukojate iš užsienio SWIFT kodas: HABALT22

🇺🇦 Kartu iki pergalės! Разом до перемоги!

Nuotraukų šaltinis: Карітас Мостиська