„Menas dalintis“ pirmoji Carito labdaros mugė Bernardinų sode

Pagrindinis „Menas dalintis“ pirmoji Carito labdaros mugė Bernardinų sode
Vilniaus arkivyskupijos Carito nuotr. 
 
Rugsėjo 2 d. Vilniaus arkivyskupijos Carito bendruomenė jungiasi į Sostinės dienų šurmulį ir kviečia visus, suaugusius ir vaikus, Bernardinų sode dalyvauti kūrybinių pramogų ir paramos mugėje „Menas dalintisׅ“.
 
Renginio pavadinimas – „Menas Dalintis“ – išties atskleidžia pagrindinį tikslą. Ši mugė kviečia atsigręžti į kiekvieną žmogų ir ne tik pasidalinti ištekliais, bet ir paskatinti dalintis laiku bei savo širdies šiluma.
 
Mugės metu bus įrengtos įdomios meninės erdvės: meno terapijos užsiėmimai „emocijų ištaškymas“, vėjo malūnėlių gaminimo dirbtuvės, žaidimų erdvės suaugusiems ir vaikams, nuotaiką ir šypsenas kels kūrybingi animatoriai.
 
Renginyje veiks skirtingos labdaros stotelės: ledų, Carito žvakių, ekologiškų maišelių, cukraus vatos. Kiekvienoje stotelėje surinktos aukos bus skiriamos alkstantiems, tėvų skyrybas patiriantiems vaikams, pabėgėliams, dienos centrus lankantiems vaikams.
 
Šios mugės idėja kilo ieškant kūrybinių jungčių, kuriomis visi kartu galėtume kurti atvirą dalijimosi kultūrą, todėl įsigijus įvairių gėrybių Vilniaus arkivyskupijos Carito bendruomenė pavers jas konkrečiais meilės darbais gyvenimo išbandymus patiriantiems žmonėms.
 
Labdaros mugėje įsigyti ledai pavirs karšto maisto lėkštėmis alkstantiems, ateinantiems į Caritą. Rankų darbo lietos žvakės virs mokyklinių priemonių rinkiniais dienos centrus lankantiems vaikams. Saldi ir lengva cukraus vata pavirs grupinėmis lietuvių kalbos pamokomis pabėgėliams, o ekologiški maišeliai suteiks saugią aplinką tėvų skyrybas patiriantiems vaikams.
 
Bernardinų sode Vilniaus arkivyskupijos Carito savanoriai lauks kiekvieno, kas nori smagiai ir lengvai praleisti dieną bei kartu kurti pokyti dalinantis tuo, ką turi.
 
Rugsėjo 2 d. nuo 11 val. ryto iki 16 val. popiet praplėskime savo širdis kūryboje, žaidimuose, nuoširdžioje bendrystėje.
 
„Menas dalintis“ – tai kvietimas būti drąsiais, džiugiais meno ir artimo meilės dalintojais. Nepraleiskime progos dalintis savo ištekliais, laiku, kūrybingumu ar kitomis gėrybėmis ir padėti tiems, kuriems šios paramos ir palaikymo labiausiai reikia.
 
Vilniaus arkivyskupijos Carito informacija