Lvive sudegė Caritas humanitarinės pagalbos sandėlis

Pagrindinis Lvive sudegė Caritas humanitarinės pagalbos sandėlis
 
Rugsėjo 18 d. naktį Lvive, po Rusijos išpuolio, sudegė Caritas humanitarinės pagalbos sandėlis. Caritas darbuotojai nenukentėjo, tačiau gaisras visiškai sunaikino apie 300 tonų humanitarinės pagalbos prekių, tarp kurių buvo maisto, higienos reikmenų, generatorių ir drabužių.
 
Caritas šiuo sandėliu naudojosi 1,5 metų ir iš jo humanitarinė pagalba buvo gabenama toliau į Ukrainos rytus tiems, kuriems jos reikia. Viskas buvo sunaikinta. Dėkojame Dievui, kad nėra nukentėjusių darbuotojų ar apsaugininkų", - sako Lvivo vyskupas pagalbininkas monsinjoras Eduardas Kava.
 
Caritas-Internationalis ir jos vietinės organizacijos narės Caritas-Spes Ukraine ir Caritas Ukraine toliau tvirtai įsipareigoja reaguoti į tebesitęsiančią humanitarinę krizę Ukrainoje. Bendros Caritas humanitarinio tinklo pastangos padėjo teikti gyvybiškai svarbią pagalbą nukentėjusioms Ukrainos bendruomenėms, šeimoms ir asmenims.
 
 
Mums rūpi padėti žmonėms prieš žiemą pasiremontuoti apgriautus namus. Lietuvos Caritas šiam tikslui taip pat telkia lėšas ir prašo prisidėti tiek įmonių, tiek geros valios žmonių – https://www.caritas.lt/news/parama-ukrainos-gyventojams
 
Tikslas surinkti 100 tūkst. eurų. Konkreti pagalba, kad ir už 100 eurų nupirkus statybinių medžiagų ir užlopius sprogmens išmuštą skylę – reikšminga. Nesiliaujant karui Ukrainoje, tokių prašymų daugėja. Nenustokime remti Ukrainos malda ir pagal išgales finansiškai.
 
Siunčiame palaikymą ir meldžiamės už kolegas ir žmones, kuriems padeda šis Caritas.