Lvivas - aštuonis vaikus auginanti šeima

Pagrindinis Lvivas - aštuonis vaikus auginanti šeima

Šeima, auginanti aštuonis vaikus nuo 3 iki 14 metų amžiaus, buvo priversta palikti savo namus po stipraus Nikopolio miesto subombardavimo. Prieglobstį jie rado Lvive.

Kaip architektūros perlas garsėjęs miestas Lvivas, karo metu tapo svarbiu humanitariniu centru tiems, kurie dėl karo turėjo pasitraukti iš savo namų. Padedant pabėgėliams, mieste susiduriama su įvairiais socialiniais žmonių poreikiais. Prie humanatinarinės pagalbos ar šiltos sriubos palapinių driekiasi didžiulės eilės, kuriose kantriai laukia ir motinos su vaikais. Vis dėlto, sunkumų akivaizdoje Lvivo gyventojai ir organizacijos veikia išvien bei išlaiko solidarumą.

Olenos šeimai atvykus į miestą, mėnesį teko gyventi sporto arenoje. Pertvara atskirtoje patalpoje aštuoni vaikai miegojo ant grindų. Vėliau jie buvo apgyvendinti valstybės apmokamame viešbutyje, kur dalijosi dviem kambariais. Mama džiaugiasi, kad – „Viešbutyje daug geriau. Dabar vaikai turi lovas.“

Viešbučio, paversto prieglauda, savininkas sako, kad dabar čia apgyvendintos dvi dešimtys žmonių. Vyras apgailestauja, kad elektros tiekimas yra nestabilus, todėl neretai į pagalbą pasitelkiama žvakių šviesa. Taip pat „Negalime apšildyti visų šių patalpų“.

Suteikti savo vaikams saugumą ir kiek įmanoma geresnes gyvenimo sąlygas – visų tėvų siekis, net jei tenka auginti juos karo aplinkoje. Ne visada šildomos ar elektrą turinčios pataltos nėra taip blogai, jeigu vaikai gali saugiai miegoti.

Lvive aktyviai veikia ir pabėgėliams teikia pagalbą Caritas Lviv. Karitiečių parama ir palaikymas sunkius išgyvenimus patiriantiems žmonėms yra svarbi visai Ukrainai.

Jūsų neabejingumo dėka Lietuvos Caritas gali ir toliau telkti pagalbą Ukrainos gyventojams.

 

Paramą Ukrainai galima pervesti į specialią Lietuvos Caritas sąskaitą:

 

Gavėjas: Lietuvos Caritas

Gavėjo bankas: „Swedbank”, AB

Sąskaita: LT257300010115125026

Mokėjimo paskirtis: Parama Ukrainos žmonėms

Jeigu aukojate iš užsienio SWIFT kodas: HABALT22

🇺🇦 Kartu iki pergalės! Разом до перемоги!

 

Nuotraukos šaltinis: Carolyn Cole