Lietuvos Caritas konferencija ,,Išklausymo tarnystė parapijoje"

Pagrindinis Lietuvos Caritas konferencija ,,Išklausymo tarnystė parapijoje"
Birželio 15-16 d. vyko Caritas metinė konferencija ,,Išklausymo tarnystė parapijoje". Pirmąją dieną tarnystė buvo pristatoma Lietuvos kunigų bendruomenei Vilniaus kunigų seminarijoje. Jie turėjo galimybę išgirsti bei sužinoti, kokį vaidmenį vaidina prapijos klebonas bei kunigai kuriant išklausymo tarnystės centrą, kodėl ši tarnystė reikalinga parapijos gyvenime. Didelę patirtį kuriant išklausymo tarnystę parapijoje turinti Francesca Levroni (moteris atsakinga už visoje Italijoje Caritas koordinuojamą išklausymo tarnystę) pasidalino galimais organizaciniais iššūkiais bei paskatino kunigus nebijoti ir kurti išklausymo centrus savo parapijose, kadangi šiandien tokia tarnystės forma labai reikalinga ir svarbi.
 
 
Antrąją dieną konferencija persikėlė į Kauną. Čia išklausymo tarnystė buvo pristatoma visai Caritas bendruomenei. Kunigas Massimiliano Sabbadini einantis Caritas Milano direktoriaus pavaduotojo pareigas susirinkusiems pristatė savo patirtį išklausymo tarnystėje, pasidalino, jog tai - viena gražiausių bendruomenės meilės išraiškos formų kurioje bendruomenė pamato silpniausių savo nairų poreikius ir gali jautriai į juos atliepti. Patirtimi taip pat dalinosi Mariella Pertilleggeri, kuri šioje tarnystėje savanoriauja jau daugybę metų. Moteris pabrėžė, kad norint savanoriauti išklausymo centre nėra reikalingas ypatingas išsilavinimas - svarbu turėti atvirą širdį ir nuoširdų norą padėti artimui.
 
 
 
Patirtimi taip pat dalinosi Caritas darbuotojai bei savanoriai Lietuvoje įkūrę išklausymo centrus savo parapijose. Jie dalinosi iššūkiais su kuriais susidūrė veiklos pradžioje, tačiau kartu skatino nebijoti kurti išklausymo centro nes tai paskatina išmokti į kiekvieną savo bendruomenės narį žiūrėti kaip į asmenį, o ne kaip į problemą. Kartu jie pasidalino, kad tokia tarnystė privertė ,,paaugti" juos pačius, paskatino geriau pažinti parapijos vargšus ir nebijoti ištiesti jiems pagalbos rankos.
 
 
 
Kviečiame pasiklausyti įrašo iš birželio 15 d. susitikimo su kunigų bendruomene ir susipažinti su išklausymo tarnyste bei suprasti, kaip ji moko savanorius įžengti į santykį su kitu ir su tikrove. 
 
Visas nuotraukas iš renginio kviečiame žiūrėti čia ir čia