Vokietijos katalikų pagalbos fondo Renovabis renginys

Pagrindinis Vokietijos katalikų pagalbos fondo Renovabis renginys
Prasidėjo kasmetinis Vokietijos katalikų pagalbos fondo Renovabis tarptautinis kongresas, vyksiantis rugsėjo 8 – 10 d. Į šį nuotoliniu būdu šiais metais vykdomą renginį užsiregistravo 280 dalyvių iš įvairių Europos šalių.  Kongreso tema: Covid – 19 - naujas iššūkis Bažnyčiai ir visuomenei Rytuose ir Vakaruose.
 
Trumpoje sveikinimo kalboje Renovabis vadovas kun. Dr. Christian Hartl akcentavo popiežiaus Pranciškaus kvietimą  žvelgti į tikrovę vargšų žvilgsniu, t.y. iš visuomenės paribiuose esančių žmonių situacijos. Toks žvelgimas, ypač pandemijos akivaizdoje, yra tikras iššūkis. Renovabio vadovas padėkojo dalyviams už susidomėjimą, norą diskutuoti Covid – 19 pandemijos poveikio klausimus, dalintis įžvalgomis, patirtimi ir pasiūlymais ateičiai.
 
Pirmos dienos pranešimuose buvo pristatytos vargo mažinimo srityje dirbančių organizacijų, tokių kaip Šv. Egidijaus bendruomenė, Šv. Vincento draugija, Caritas ir kt., iššūkiai ir patirtys pandemijos metu, pasidalinta pačių vargstančiųjų įžvalgomis. Taip pat buvo aptartos Covid – 19 pandemijos patirtys įvairioms socialiai silpnesnėms žmonių grupėms – vaikams, jaunuoliams, migrantams, neįgaliesiems, senyvo amžiaus žmonėms. Dauguma įžvalgų patvirtino teiginį, kad tokie visuomenę sukrečiantys procesai pirmiausia ir labiausiai paliečia silpniausias visuomenės grupes. Taip pat buvo pastebėta, kad didelės institucijos (tokios kaip senelių namai, ligoninės) pasirodė labiau pažeidžiamos viruso, nei mažesnės bendruomeninės institucijos. Organizatoriai pranešimus pagyvino organizuodami dalyvių on-line apklausas įvairiais klausimais ir juos čia pat pristatydami. Susimąstyti vertas pastebėjimas – dauguma kongreso dalyvių Bažnyčios reakciją pandemijos metu įvertino kaip atsargią, o veikimą - labiau santūrų.
 
Apibendrindamas dienos temas Renovabio vadovas kun. Ch. Hartl pacitavo popiežiaus Pranciškaus mintį „Mes gyvename sergančiame pasaulyje ir galvojome, kad galime išlikti sveiki“ bei palinkėjo visur, net ir pandemijos patirtyje, ieškoti Dievo žinios mums.
 
 
     No description available.