Iniciatyva „Padėsiu mokyti(s)“ ieško savanorių

Pagrindinis Iniciatyva „Padėsiu mokyti(s)“ ieško savanorių
Iniciatyva „Padėsiu mokyti(s)“ ieško savanorių

Kviečiame susitelkti ir padėti mokiniams. Jie dar tik stato savo gyvenimo pamatus, todėl itin svarbu užtikrinti sklandų ir kokybišką jų mokymosi procesą.

Mokiniai sugrįžta į mokyklos suolus. Siekdamos, kad būtų užtikrintas sklandus mokymosi procesas mokiniams, neturintiems tinkamų sąlygų mokytis namuose arba patiriantiems mokymosi sunkumų, ir būtų suteikta visapusiška pagalba, nevyriausybinės organizacijos vykdo iniciatyvą „Padėsiu mokyti(s)“!

Iniciatyva yra skirta padėti moksleiviams mokytis gyvai ar nuotoliniu būdu. Ji paremta savanoriškos veiklos principu – prie iniciatyvos kviečiami jungtis visi Lietuvos piliečiai nuo 16 metų ir taip padėti jaunajai Lietuvos kartai susidoroti su iškilusiais mokslo sunkumais. Minimali savanorystės trukmė yra 2 mėnesiai ir bent 4 valandos per savaitę.

Kiekvienas iš mūsų gali padėti moksleiviams įveikti iškilusius mokymosi sunkumus! Ieškomi savanoriai, kurie:
- padėtų mokiniams prisijungti prie sistemų,
- padėtų jiems atlikti namų darbus,
- padėtų pamokų metu ir po jų,
- pabendrautų su mokiniais, suteiktų emocinę pagalbą,
- padėtų mokiniams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių,
- padėtų mokyklose ar dienos centruose.

Šiuo metu ypač reikalingi savanoriai, galintys savanoriauti gyvai, šiose savivaldybėse:

- Alytus
- Biržai
- Jonavos r. (Užusaliai)
- Jurbarko r. (Eržvilkas)
- Kaišiadorių r. (Žąsliai)
- Molėtų m. ir r. (Alanta)
- Pagėgių sav. (Vilkyškiai)
- Panevėžio m. ir r. (Krekenava, Smilgiai, Paįstrys)
- Pasvalio r.
- Pasvalys
- Rokiškio m. ir r. (Juodupė)
- Šiauliai
- Telšių r. (Luokė, Upyna)
- Visaginas

Norinčius prisidėti kviečiame užpildyti registracijos anketą: http://bit.ly/padėsiu_mokytis_registracija.

Užsiregistravusiems savanoriams vedami darbo su vaikais mokymai, po kurių išduodami pažymėjimai.
Ačiū, kad prisidedate.

„Padėsiu mokyti(s)“ iniciatoriai: Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, Lietuvos skautija, Nacionalinis švietimo NVO tinklas, Nacionalinė NVO koalicija, Nacionalinis skurdo mažinimo organizacijų tinklas, Paramos vaikams centras.