Dnipras - bėgti nuo karo

Pagrindinis Dnipras - bėgti nuo karo
Anatolijui Tymofijovičiui – 76, o jo žmonai – 77 metai. 2022-ųjų kovą jiems teko bėgti iš Mariupolio ir ieškoti, kur glaustis Dnipre. Šis miestas vyrui nesvetimas. Šiame regione Anatolijus gimė ir mokėsi. Tačiau baigęs mokslus pradėjo dirbti Mariupolyje, sukūrė šeimą ir gyveno pastaruosius keturiadešimt metų, bet karas viską apvertė aukštyn kojomis.
Gelbėdami savo gyvybes poros dukra ir anūkai pasitraukė į užsienį. Anatolijus su žmona nusprendė likti savo šalyje. Kaip ir daugelis kitų, jie tikėjosi, kad tai laikina. Tačiau nedidelis privatus namas, kuriame jie gyveno Mariupolyje, buvo apšaudytas, o po to visiškai sugriautas. Sugrįžti jau nebėra kur. Likusi viena, be namų pora buvo psichologiškai palūžusi, nežinojo, kaip gyventi toliau.

Pažįstami, norėdami padėti, patarė kreiptis į Карітас Донецьк у м. Дніпро.

Jau daugiau nei metus Dnipras yra jų prieglauda ir nauji namai. Visą šį laiką socialiniai darbuotojai lydi šeimą, padėdami buityje, apipirkdami parduotuvėse ir vaistinėse.

Neseniai Anatolijui Tymofijovičiui buvo atlikta kojos operacija. Palengvėjo, nes prieš tai jis beveik negalėjo pajudėti. Reabilitacijos laikotarpiu projektas „Home care“ padėjo vyrui įsigyti vaistų ir ramentus.

Šeimą džiugina nuolat aplankantys socialiniai darbuotojai ir širdingi pokalbiai su jais. Kaip sako kolegos iš Карітас Донецьк у м. Дніпро, didžiuliai sukrėtimai neatėmė iš jų draugiškumo ir paslaugumo aplinkiniams.

Karo išbandymams negali paruošti nei garbus amžius, nei sukaupta didelė gyvenimo patirtis. Todėl, kaip ir šiems žmonėms iš Mariupolio, tokia svarbi pagalba krizės metu.

Paramą Ukrainai galima pervesti į specialią Lietuvos Caritas sąskaitą:

Gavėjas: Lietuvos Caritas

Gavėjo bankas: „Swedbank”, AB

Sąskaita: LT257300010115125026

Mokėjimo paskirtis: Parama Ukrainos žmonėms

Jeigu aukojate iš užsienio SWIFT kodas: HABALT22

🇺🇦 Kartu iki pergalės! Разом до перемоги!