Carito paramos Ukrainai akcijos finišas: jauniausiai aukotojai vos 6-eri, prisidėjo net nevaikštantys

Pagrindinis Carito paramos Ukrainai akcijos finišas: jauniausiai aukotojai vos 6-eri, prisidėjo net nevaikštantys
7-osios Carito paramos Ukrainai rinkimo akcijos finišas. Carito fotomontažas.
 
Karitietiškas AČIŪ visiems ir kiekvienam, dalyvavusiam 7-ojoje Lietuvos Carito paramos Ukrainai rinkimo akcijoje balandžio 16-18 dienomis! Dėkojame aukojusiems lėšų, ilgo galiojimo maisto produktų ir būtiniausių higienos, buities priemonių, Carito savanoriams ir skyrusiems laiko, žiniasklaidai bei visiems, kvietusiems prisijungti prie paramos rinkimo Ukrainai.
 
Daugiau nei 30-yje Lietuvos miestelių ir miestų rinkta parama keliauja į Carito sandėlius Kaune ir bus ruošiama gabenti į Ukrainą. Kai kuriose vietovėse daiktai dar rūšiuojami, skaičiuojami ir pakuojami, kiti Caritai jau dėkoja savo bendruomenėms skelbdami paramos Ukrainai rinkimo rezultatus.
 
Lietuvos Caritas primena, kad piniginė parama Ukrainai ir toliau renkama į specialią sąskaitą:
 
Gavėjas: Lietuvos Caritas
Gavėjo bankas: „Swedbank”, AB
Sąskaita: LT257300010115125026
Mokėjimo paskirtis: Parama Ukrainos žmonėms
Jeigu aukojate iš užsienio SWIFT kodas: HABALT22
 
Jauniausia aukotoja – vos šešerių
 
Štai Sedos Carito kvietimu vietos gimnazijos mokinukai surinko ir atnešė 230 gabaliukų muilo. Kaip pasakojo Telšių vyskupijos Carito vadovė Jūratė Damanskienė, Gargžduose iki paskutinės minutės žmonės nešė daugybę daiktų ir dar  medaus dėžę: „Išties daug paramos surinko nedidukė Priekulė, padirbėjo ir Telšiai. 6 metų mergaitė atnešė pačios suruoštą dovanėlę savo bendraamžei ukrainietei mergaitei. Sujaudino iki širdies gelmių. Pažiūrėjome  viskas tinkama: flomasteriai,vaikiška kosmetika, daug saldumynų“.
 
Šešemetės dovana bendraamžei iš Ukrainos. Asmeninio albumo nuotr.
 
Gargždų, Priekulės, Palangos Carito savanoriai surinktą paramą vežė į Klaipėdą. Mažeikiai, Seda, Eigirdžiai – į Telšius. Pagėgiai, Šilalė – į Tauragę. Galop, iš didesniųjų miestų kroviniai pasiekė Carito sandėlius Kaune.
 
Visą vežimėlį sauskelnių į Kauno Akropolį atvežusi Rita sakė, kad dalintis su Ukrainos žmonėmis paskatino močiutė. Kita moteris, aukojusi asmens higienos daiktų, perdavė saldainių dėžutę Carito savanoriams, dėkodama, kad nepavargsta daryti gera. Kitai geradarei įstrigo per „Marijos radiją“ girdėtas pasakojimas, kaip vaikai džiaugiasi gavę saldainių, ypač pafrontėje ar kitose vietovėse, kur neliko parduotuvių, tad atnešė tris pakuotes saldėsių.
 
7-oji Carito paramos Ukrainai rinkimo akcija balandžio 16-18 dienomis vysko visoje Lietuvoje. Carito fotomontažas.
 
Sulaukėme skambučių, kur pervesti piniginę paramą Ukrainai: „Jūs geriau žinote, ko reikia, o ir perkant didesnį kiekį – pigiau“. Ne vienas aukotojas, atvežęs slaugos priemonių, minėjo palaidojęs artimą žmogų, kuris sirgo: „Liko sauskelnių. Nesinori bet kam atiduoti, o Caritas geram tikslui panaudos“.
 
Dėkodami visiems, prisidėjusiems prie paramos Ukrainai akcijos, Kauno karitiečiai surašė, kiek ko per tris akcijos dienas surinko vien Kauno Akropolyje:
  • 73 pakuotes kruopų, makaronų, miltų;
  • 98 vnt. aliejaus ir konservų;
  • 198 vnt. įvairių saldumynų;
  • 66 vnt. kitų maisto produktų;
  • 132 vnt. kūno higienos priemonių;
  • 185 pakuotes sauskelnių ir higienos paketų;
  • 25 vnt. kitų higienos priemonių;
  • 14 vnt. buitinės chemijos priemonių;
  • Ir 308,50 € aukų ukrainiečiams reikalingiems daiktams pirkti.
Speciali kolegų padėka – savanoriams ir visiems, prisidėjusiems prie akcijos įgyvendinimo, o taip pat Kauno Žaliakalnio progimnazijos 5b klasei, kuri padovanojo 30 šokoladų, KTU inžinerijos licėjaus bendruomenei, dosniai prisidėjusiai prie paramos, o taip at visiems geros valios žmonėms už atjautą bei dosnumą!
 
Prie rinkliavos Bažnyčiose rado būdą prisidėti net nepaeinantieji
 
7-ąjį Carito paramos Ukrainai rinkimą plačiai nušvietė regioninė žiniasklaida. Paremti Ukrainą troško net nepaeinantieji, – rašė Gimtasis Rokiškis". Paramą rinkusi Carito savanorė Zita Stalauskienė pasakojo, kad paaukoti maisto ir higienos priemonių buvo atvykę apie 40 žmonių, tačiau sunku nustatyti tikrąjį prisidėjusiųjų skaičių, kadangi būta ir tokių, kurie daiktus perdavė ne tik nuo savęs. Nemažai paaukojo žmonės, prisistatę esantys iš Pandėlio. Viena moteris sakėsi nežinanti, ką pirkti, todėl paaukojusi 40 eurų ir prašiusi savanorių, kad nupirktų, ko reikia. Karitietės nupirko konservų.
 
Iš maisto produktų daugiausia paaukota aliejaus (55 vnt.), mėsos, žuvies bei daržovių konservų (apie 100 vnt.), būta ir makaronų, įvairių kruopų, cukraus bei saldumynų. Iš jų – 40 šokolado plytelių ir didelė pakuotė čiulpinukų vaikams. Higienos priemonių pririnkta įvairių: skirtingų gamintojų muilo, šampūno, dantų pastos. Apibendrindama Carito savanorė Zita paminėjo, kad maisto produktų buvo apie 300 vienetų, o higienos priemonių – apie 200. Kai kurie žmonės, aukodami pirmo būtinumo prekių, pratardavo: „Kad tik greičiau laimėtų…“
 
Balandžio 14-ąją per sekmadienio šv. Mišias ir visose Lietuvos bažnyčiose buvo renkama rinkliava Ukrainai. Rokiškio dekanato Carito vadovė Dangira Šatienė minėjo pavyzdį, kai dėl sveikatos beveik nebegalinti apsilankyti bažnyčioje moteris padavė 100 eurų ir paprašė paaukoti karo siaubiamai šaliai. Šis jos prašymas buvo įvykdytas.
 
Sekmadienio, balandžio 14-osios rinkliava Ukrainai Lietuvos bažnyčiose. Carito fotomontažas.
 
Rokiškio Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje tikintieji Ukrainai paaukojo 1760 Eur, Kazliškio Švč. M. Marijos parapijos bažnyčioje – 70 Eur, Panemunėlio Šv. Juozapo globos bažnyčioje – 150 Eur. Z. Stalauskienė spėjo, kad žmonės aukojo ne tik grynaisiais, bet ir banko kortele, todėl paaukota Rokiškio bažnyčioje suma gali būti didesnė. Obelių Šv. Onos bažnyčios klebonas Laimonas Nedveckas sakė Obeliuose surinkęs 169 Eur, Kriaunų Dievo Apvaizdos bažnyčioje – 69 Eur. Pandėlio Švč. M. Marijos vardo parapijos klebonas Albertas Kasperavičius sakė sekmadienį surinkęs 200 eurų rinkliavos Pandėlyje bei 40 eurų – Panemunio Švč. Trejybės bažnyčioje.
 
Tiek gerumo ir tik keliose čia paminėtose vietose iš visos Lietuvos!
 
Dėkodami aukotojams už dosnumą, savanoriams – už neatlygintinai dovanotą laiką ir darbą priimant paramą iš žmonių, primename, kad lėšos į specialią Lietuvos Carito sąskaitą Ukrainai renkamos ir toliau:
 
Gavėjas: Lietuvos Caritas
Gavėjo bankas: „Swedbank”, AB
Sąskaita: LT257300010115125026
Mokėjimo paskirtis: Parama Ukrainos žmonėms
Jeigu aukojate iš užsienio SWIFT kodas: HABALT22
 
Lietuvos Carito informacija