Caritas šventė savo 30-metį

Pagrindinis Caritas šventė savo 30-metį

Rugsėjo 28 dieną šventėme Caritas 30-metį. Šventę pradėjome mišiomis Kauno arkikatedroje bazilikoje, vėliau šventė persikėlė į Vytauto Didžiojo universiteto didžiąją salę.

Caritas bendruomenę 30-mečio proga sveikino Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas arkivyskupas Gintaras Grušas, Ukrainos Caritas direktorius Andrij Waskowycz, Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis. Apie 30 Caritas metų drauge su vargstančiais ir viltimi kalbėjo 4 Caritas organizacijai vadovai – sesuo Albina Pajarskaitė, kuri 1989 m. iniciavo Caritas atkūrimą, kun. Robertas Grigas organizacijai vadovavęs nuo 1997 m., 2012 m. jo pareigas perimusi Janina Kukauskienė ir dabartinė Lietuvos Caritas vadovė Deimantė Bukeikaitė. Kiekvienas vadovas liudijo skirtingų laikotarpių iššūkius ir pasiekimus. Vėliau buvo pristatytas režisieriaus Daliaus Ramanausko dokumentinis filmas „Kilti ir kelti. Caritas misija Lietuvoje“, kuriame buvo atskleista Caritas istorija ir šiandieninės veiklos visoje Lietuvoje. Muzikinius kūrinius susirinkusiems dovanojo Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė, taip pat VDU Muzikos akademijos studentės Renata Varnagirytė (sopranas) ir Ugnė Barysaitė (fortepijonas). Renginio pabaigoje Caritas bendruomenę įkvėpė vyskupo Kęstučio Kėvalo katechezė, kuri 30-metį švenčiančią organizaciją kvietė į atsinaujinimą, kvietė į bendruomenes priimti jaunus žmones, padėti jiems atsiskleisti ir atrasti tikėjimą per gailestingumo darbus.

Džiaugiamės kiekvienu, kuris prisidėjo prie šios šventės planavimo ir organizavimo ir ypatingą ačiū sakome:

Algis Paltanavičius ir įmonei „Skanumėlis“ – už puikų maistą, nuostabų serviravimą bei aptarnavimą ir gerą nuotaiką. Ačiū, kad neišsigandote iššūkio pamaitinti tokią didelę bendruomenę!

Vytautas Magnus University (Vytauto Didžiojo universitetas) – už nuostabią renginio vietą ir visas technines galimybes.

VDU Muzikos akademija – už nuoširdų bendradarbiavimą ir atlikėjus, kurių atliekami kūriniai papuošė mūsų šventę.

Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaite – už šiurpuliukus, kurie bėgiojo kūnu klausant nuostabios jūsų muzikos.

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras – už skoningą renginio puošybą.

Aira Zö Photography – už įamžintas renginio akimirkas.

Visiems renginio savanoriams be kurių ši šventė nebūtų įvykusi! Ačiū jums už pasiruošimą (ypač ačiū tiems, kurie nepabūgo iššūkio savanoriauti „naktinėje pamainoje“) ir didžiulį darbą, kurį atlikote renginio metu.

Visas renginio nuotraukas galite rasti čia: https://www.facebook.com/pg/caritaslt/photos/?tab=album&album_id=10156226811796504