„Caritas Europa“ Inovacijų festivalyje – net trys Lietuvos projektai

Pagrindinis „Caritas Europa“ Inovacijų festivalyje – net trys Lietuvos projektai
Caritas Europe rengiamo Inovacijų festivalio 2024 kataloge pristatomi 49 inovatyvūs projektai, tarp kurių net 3 iš Lietuvos!
 
Tai Kauno arkivyskupijos Caritas Nuteistųjų integracijos programos ir Vilniaus arkivyskupijos Caritas Nuteistųjų konsultavimo centro bendras pagalbos projektas „Nuteistųjų artimieji – įgalinimo link“, Vilniaus arkivyskupijos Caritas Laikinųjų namų komandos „Draugiškos nuomos“ projektas, kurio tikslas suteikti saugius namus mažas pajamas gaunantiems žmonėms, palengvinant jų perėjimą iš benamystės į bendruomenės gyvenimą ir Telšių vyskupijos Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos Caritas komandos projektas „Jaunasis Caritas“ – inovacija įtraukiant jaunuolius į savanorišką veiklą.
 
Kaip pabrėžia festivalio rengėjai, inovatyvūs požiūriai svarbūs visose mūsų darbo srityse, o taip pat ir Caritas Europa tinklo tvarumui. Inovacijos – tai efektyvumas, darnaus Carito tinklo veikimo sąlyga, bet visų pirma – tvarių sprendimų paieška žmonėms, kuriems tarnaujame.
 
Švenčiame save ir vieni kitus kaip novatorius!
 
Festivalio misija – demistifikuoti inovacijų, kaip kažko nepasiekiamo ar tik aukštųjų technologijų, suvokimą. Kasmet išryškinant Caritas Europa naujoves, švenčiame save ir vieni kitus kaip novatorius!
 
Širdinai sveikiname Lietuvos karitiečius, kurių inovacijos neliko nepastebėtos tarptautiniu mastu ir drąsiname kitus nepasikuklinti sulaukus kvietimo kitais metais pristatysi išbandomas naujoves, atliepiant vargą patiriančių žmonių poreikius nacionaliniu mastu ir artimiausioje aplinkoje!
 
Inovacijų festivalį Caritas Europa pradėjo rengti 2021-aisiais. Caritas Europa strateginėje programoje 2021-2028 metams inovacijos įvardijamos kaip viena svarbių veikimo sričių.
 
Parengta pagal Caritas Europe informaciją