Socialinė paramos akcija „Mama, Tu NE viena“

Pagrindinis Socialinė paramos akcija „Mama, Tu NE viena“

Caritas Lietuvoje ir TV3 skelbia socialinę paramos akciją „Mama, Tu NE viena“

        Statistikos duomenimis Lietuvoje skursta apie 610 tūkst. gyventojų, iš kurių viena labiausiai vargstančių grupių yra vieniši asmenys su vaikais.  Skaičiuojama net apie 56 tūkst. šeimų, kuriose vaikai auga tik su mama ir patiria skurdą. Socialinės paramos akcijos „Mama, Tu NE viena“ tikslas  − padėti vienišoms mamos užauginti vaikus, kad kuo mažiau vaikų patektų į globos institucijas ir jie galėtų užaugti pilnaverčiais Lietuvos piliečiais. Caritas Lietuvoje su visų Lietuvos žmonių parama ir įsitraukimu sieks dar labiau sustiprinti šias šeimas, suteikti joms būtiniausią ir reikalingiausią pagalbą.

    Nuo 2015 kovo 19d. Caritas kviečia susivienyti ir padėti skaudžius likimo smūgius patiriančioms mamos, nors šiek tiek sumažinti kasdienybėje patiriamus vargus. Lietuvos Caritas generalinė direktorė Janina Kukauskienė teigia, kad visi kartu turime sustiprinti ir palaikyti šią vieną iš jautriausių mūsų visuomenės grupių. „Susidurdami su vienišos mamos pasauliu, matome, kad dažniausiai jis yra priverstinai ribotas ir skurdus. Ji palikta viena įveikti visus sunkumus, su kuriais apskritai susiduria šeima: vaiko priežiūra ir ugdymas, buitiniai rūpesčiai ir nepatogumai bei visa finansinė našta. O kur neretai skaudžios detalės kai  moteris buvo skriaudžiama, engiama ar mušama, kai moteris po pažadų paliekama su kūdikiu ant rankų, kai moteris, tik palikusi globos namus, išprievartaujama ir širdis jai neleidžia atsisakyti jau užsimezgusios gyvybės. Panašių istorijų galima išvardinti daug, visos jos byloja apie didelį vargą ir net atskirtį, tačiau kiek čia galime aptikti pastangos ir pasiaukojimo, iš paskutiniųjų kabinimosi į gyvenimą, kad vaikai galėtų augti kartu su mama, kad jie galėtų turėti nors ir skurdžius, bet savo namus. Turime joms padėti, vienišoms mamoms, kurios atsisako gardesnio kąsnio, atsisako savęs, kad galėtų atiduoti savo vaikui, ko gero, daugiau nei gali pačios“, - teigia J. Kukauskienė.

          KVIEČIAME nelikti abejingais ir JAU NUO ŠIANDIEN prisidėti prie akcijos iki 2015m. balandžio 30d. aukojant trumpaisiais numeriais:

1406  - auka 1,45 € (5Lt)    1407 - auka 2,90 € (10Lt)

Aukoti galite ir portale aukok.lt (spauskite ant nuorodos)

Prisidėti prie paramos galite ir aukodami į akcijos banko sąskaitą:

LT657300010137478829

 

 

         Antrąją Šv. Velykų dieną, balandžio 6-tąją 19val. per TV3 televiziją vyks socialinės paramos akcijos koncertas, kuriame Šv. Velykų džiaugsmu dalinsis žinomiausi šalies žmonės. Renginio globėjas − Arkivyskupas Gintaras Grušas.

 Lietuvos mamoms, patiriančioms didelius sunkumus, reikia mūsų visų pagalbos! Visi kartu mes galime tvirtai pasakyti: „Mama, Tu NE viena“!

 

Mamos Daivos istorija  (spausti ant nuorodos)

Trečios mamos istorija (spausti ant nuorodos)

Mamos Mildos istorija (spausti ant nuorodos)