Radijo laida „Ką daryti?“. Vakcinacija - klausimai ir atsakymai

Pagrindinis Radijo laida „Ką daryti?“. Vakcinacija - klausimai ir atsakymai
Nuo pat pandemijos pradžios Caritas darbuotojai ir savanoriai buvo šalia žmonių, telkė savanorius, padėjo tiems, kam reikėjo pagalbos. „Marijos radijo“ laidoje „Ką daryti?“ Kauno arkivyskupijos Carito direktorius Arūnas Kučikas, VUL Santaros klinikų Infekcinių ligų centro vadovė, infektologė, profesorė Ligita Jančorienė su laidos vedėja Lietuvos Caritas generaline sekretore Deimante Bukeikaite kalbėjosi apie pandemiją ir vieną iš pagrindinių jos suvaldymo būdų - vakcinaciją.
„Mes padidinta akim žiūrėjome ir norėjome pagelbėti žmonėms, kurie nukentėjo nuo pandemijos, ypač pažeidžiamoms grupėms. Padėjome įstaigoms, ligoninėms su savanorių telkimu. Kitas Carito žingsnis – įsitraukimas visiškai laisva valia, nieko neverčiami, o matydami situaciją ir siekdami bendrojo gėrio, įsitraukėme ir į vakcinacijos procesą“, - kalbėjo Kauno arkivyskupijos Carito direktorius. 
Laidos dalyviai pasidalijo ir aptarė, kokios baimės ir neaiškumai kyla žmonėms dėl skiepijimosi. Santaros klinikų Infekcinių ligų centro vadovė, profesorė Ligita Jančorienė drąsindama žmones pasitikėti mokslu, akcentavo tai, kad be vakcinacijos ir kolektyvinio imuniteto pandemijos suvaldyti negalėsime, kad tai kiekvieno iš mūsų rūpestis, jog galiausiai visi būtumėm saugūs.
Laidos pašnekovai taip pat diskutavo, kokia yra tikinčio žmogaus laikysena šioje situacijoje ir ką mums apie tai kalba socialinis Bažnyčios mokymas.
Kviečiame pasiklausyti 
„Marijos radijo“ laido„Ką daryti?“