Pagrindinis Tūkstančiai „Gerumas mus vienija“ akcijos žvakučių virsta realiai gerumo darbais

Visą gruodžio mėnesį vyko tradicinė adventinė „Carito“ Lietuvoje vargstančiųjų paramos akcija „Gerumas mus vienija 2013“. Akcijos metu Lietuvos žmonės galėjo įsigyti „Carito“ žvakelę ir paaukoti pagalbai skurstančioms šeimoms, vaikams, slaugos ir blogos prašantiems senoliams ir kitiems nepriteklius kenčiantiems žmonėms. Akcijos „Gerumas mus vienija“ metu Caritas Lietuvoje išplatino 99 tūkstančius žvakelių, už kurias suaukota beveik 272.000 litų. Akcijoje talkino 300 savanorių.

„Nuo 1997 metų „Carito“ organizuojama akcija sutelkia bendram tikslui daug savanorių ir aukojančių akcijai geros valios žmonių. Dėkojame visiems akcijos rėmėjams ir dalyviams. Dėka Jūsų, galime realiais darbais padėti skurdžioms šeimoms, vienišiems, sergantiems ir savimi pasirūpinti negalintiems senoliams“, - apibendrinant rezultatus sakė Lietuvos Carito generalinė direktorė Janina Kukauskienė.

„Carito“ daugiametė patirtis rodo, jog kiekvienais metais žmonės prisideda prie šios akcijos, neretas joje dalyvauja jau ne pirmą kartą.

„Džiugu buvo stebėti jaunas šeimas, kurios noriai jungiasi prie akcijos, į procesą įtraukdamos ir savo vaikus. Pamažu ugdoma nauja karta, kuriai nebus svetimos filantropijos, pagalbos artimui idėjos“ – sakė J. Kukauskienė.

„Caritas“ Lietuvoje – Romos katalikų bažnyčios Caritas organizacijų tinklas, siekiantis socialinio teisingumo visuomenėje bei teikiantis įvairią socialinę pagalbą Lietuvoje. Praėjusiais metais pagalba buvo suteikta daugiau nei 300 tūkstančių Lietuvos gyventojų. Nuo 1989 metų atkūrusi savo veiklą, organizacija vienija 300 profesionalių darbuotojų ir apie 2500 savanorių visoje šalyje ir yra didžiausias Lietuvos valstybės socialinės pagalbos partneris.