Už saugią Lietuvą

Pirmininkas – J.E. Kaišiadorių vyskupas Jonas IVANAUSKAS

Direktorius – kun. Rimvydas JURKEVIČIUS

Reikalų vedėja – Giedrė ADLYTĖ - CHVEDUK

Nuo 1989 m. veikianti vyskupijos Caritas organizacija vienija Kaišiadorių vyskupijos parapijų ir kitų institucijų Caritas grupes ir siekia spręsti socialinius bei karitatyvinius uždavinius. Caritas grupės veikia daugelyje vyskupijos parapijų, šiuo metu savo skyrius turi 48-ose parapijose. Vyskupijos Caritas didžiausią dėmesį skiria savanorių paieškai ir jų rengimui, vaikų, jaunimo, vienišų senelių globai, socialiai remtinų vaikų laisvalaikio organizavimui.

Veikla

Senelių namai. Vyskupijoje veikiantys Aukštadvario šv. Domininko pensionatas, Kruonio senelių, Pivašiūnų parapijos, Širvintų parapijos ir Želvos katalikiški senelių namai priima gyventi sunkiai besiverčiančius, vienišus asmenis. Viso šiuose senelių namuose gyvena 78 žmonės.

Vaikų globos namai. Paparčiuose veikiančiuose vaikų globos namuose nuolat yra globojama apie 30 įvairaus amžiaus vaikų. Vaikams suteikiamos geros gyvenimo sąlygos, maitinimas, rūpinamasi jų ugdymu ir laisvalaikiu.

Medicininė pagalba. Teikiama Vievio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje. Ligoninėje yra 56 lovos. Teikiamos slaugos ir palaikomojo gydymo paslaugos ligoninėje besigydantiems sunkiai sergantiems asmenims.

Šv. Tėvo intencijos 06 mėn

Gerumas mus vienija, 2016!