Dalijimasis su kitais dar labiau įprasmina gražiausias šventes

Pagrindinis Dalijimasis su kitais dar labiau įprasmina gražiausias šventes

Šv. Kalėdos – gerumo ir dosnumo metas, kai lankomi namuose ar prie bendro vaišių stalo kviečiami vargstantieji.
„Kas turi dvejus marškinius, tepasidalija su neturinčiu, ir kas turi ko valgyti, tegul taip pat daro“ (Lk 3,11).

Tad Vilkaviškio vyskupijos Caritas kartu su savanoriais surengė Šv. Kūčių vakarienę vargstantiesiems. Caritas direktorius kun. Gintaras Urbštas palaimino stalą, visi dalinosi Kalėdaičiais linkėdami vienas kitam sveikatos, kantrybės, reikiamų malonių…

Pasak Vilniaus arkivyskupijos Caritas darbuotojų, dėmesys sušildo, todėl kelerius metus iš eilės ruošiamos skanios, kalėdinės dovanėles „Artumo“ programos savanorių lankomiems seneliams.
9 parapijos → 76 savanoriai → 80 senelių. Kalėdinė grandinėlė vingiavo Vilniaus ir Trakų miestuose.

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos Caritas iš visos širdies dėkoja už Jūsų gerumą!
„Mūsų parapijiečiai ir šaunioji Jakų bendruomenė užkūrė tikrą gerumo pirtį, Caritas kaista, dūzgia – ruošiame lauknešėlius skurdo situacijoje esantiems. Įmonė Javinė padovanojo mūsų Caritas globojamiems asmenims skanių meduolių! Net 24 kg! Mums tik beliko supakuoti iš išdalinti“, – skelbia klaipėdiečiai.

Telšių Šv. Antano Paduviečio katedros Caritas labdaros valgykloje išdalinti kalėdiniai paketai vargstantiems ir nepasiturintiems žmonėms. Kasdien valgykla pamaitina daugiau nei šimtą žmonių. Dovanas palaimino Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius. Telšiškiai dėkingi už prisidėjimą prie Caritas labdaros valgyklos išlaikymo!
Palangos Švš. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos Caritas savanoriai nykštukai dalijo kalėdines senelio dovanas projekto „Dovanokime Kalėdų stebuklą stokojantiems“ dalyviams, taip pat maisto krepšelius visiems, atvykusiems į parapijos namus. Gerų žmonių dėka maisto produktų išdalinta 46 šeimoms, parama pasiekė beveik 100 asmenų.

Šventų Kalėdų proga Plungės parapijos Caritas savanoriai aplankė ir pasveikino vienišus senjorus: „Džiaugiasi širdis, matant šypsenas veiduose.“

Švėkšnos šv. Apaštalo Jokūbo parapijos Caritas geradarių dėka nupirko malkas neįgaliam daukšaitiškiui, bet ir suneštų produktų paruošė kalėdinės dovanėlės stokojantiems parapijiečiams. Vienus jos pasiekė Kūčių rytą, o kitus – po šv. Kalėdų.

Priekulės Šv. Antano Paduviečio parapijos Caritas nepaprastus padėkos žodžius taria visiems aukojusiems ir prisijungusiems prie akcijos ,,Padovanok Kūčių stalą stokojantiems“. Už aukas savanoriai suruošė 22 šventinius maisto krepšius ir pradžiugino tiek pat šeimų.

Šilutės Šv. Kryžiaus parapijos Caritas bendradarbiai įsitikinę, kad dalijimasis su kitais dar labiau įprasmina gražiausias šventes.
Tuo tarpu prieš pat Šv. Kalėdas Kauno Caritas sulaukė ypatingos dovanos... žaliaskarių! Padovanotos eglutės pasklido plačiai ir džiugina Caritas dienos centro ATEIK, Epilepsijos Psichosocialinio Konsultavimo Centras, Vaikų dienos centras „Vaikų stotelė“ lankytojus ir jų šeimas, Vilijampolės bendrabučio gyventojus, eglutės buvo papuoštos ir Vytauto Didžiojo universiteto koplyčioje, Pravieniškių pataisos namuose. Už šias žalias dovanas kauniečiai dėkoja įmonei „Girteka“ ir visiems prisidėjusiems!
Te Viešpats atlygina už Jūsų gerus darbus, už Jūsų dosnumą, už Jūsų atviras širdis!
Ačiū Caritas kolegoms iš Vilniaus ir Kauno arkivyskupijų bei Telšių ir Vilkaviškio vyskupijų už nuotraukas ir pasidalijimus.

Nuotraukų galeriją rasite Lietuvos Caritas facebook paskyroje.