Birželio paskutinėmis dienomis įvyko vyskupijų Caritas savanorių mokymai

Pagrindinis Birželio paskutinėmis dienomis įvyko vyskupijų Caritas savanorių mokymai
PANEVĖŽYS

Panevėžio vyskupijos Caritas 9 dekanatuose darbuojasi apie  200 savanorių, kurie savo parapijose atlieka meilės tarnystės darbus. Kaip ir kasmet vyskupijos Caritas savo savanoriams organizuoja keletą mokymų, rekolekcijų,  piligriminių, kultūrinių kelionių. Birželio 25 d. Panevėžio vyskupijos Caritas aktyviausi savanoriai - 47 žmonės susirinko į mokymus savanorystės tema, kuriuos vedė dr. Neringa Kurapkaitienė ir Lietuvos Caritas gen. sekretorė Deimantė Bukeikaitė. Mokymų dalyviai klausėsi lektorių, diskutavo, dalinosi patirtimi,  dirbo grupėse.

ŠIAULIAI

2019 birželio 29 dieną Šiaulių vyskupijos kurijoje vyko Lietuvos Caritas projekto “Organizacijos Caritas institucinių gebėjimų stiprinimas Lietuvoje” mokymai tema “Savanoriškos veiklos vadyba NVO organizacijoje: teoriniai ir praktiniai aspektai”. Mokymuose dalyvavo Šiaulių vyskupijos  Kelmės, Radviliškio, Joniškio, Tytuvėnų, Kražių, Šiaulių, Baisogalos, Šeduvos Caritas parapijų savanoriai, kiti parapijiečiai, norintys plačiau sužinoti apie savanorystę Caritas organizacijoje, taip pat institucijų, su kuriomis Šiaulių vyskupijos Caritas bendradarbiauja, atstovai.
Mokymų dalyviai noriai ir aktyviai dalinosi savo patirtimi, dalyvavo mokymų praktinėse užduotyse, jų analizėje, išvadų formavime, apžvalgoje. Kiekvienas jų rado sau aktualių įžvalgų, papildė asmeninį teorinių bei praktinių žinių bagažą. Mokymai paliko puikų įspūdį, norą dalyvauti kituose teoriniuose - praktiniuose mokymuose.

VILKAVIŠKIS

2018-06-28 dieną, Marijampolėje vyko savanorių mokymai. Mokymus vedė dr. Neringa Kurapkaitienė. Mokymuose dalyvavo 40 savanorių iš Vilkaviškio vyskupijos. Seminaro metu buvo  gilinamasi į savanoriškos veiklos formas ir sritis, bandoma rasti efektyvius savanorių pritraukimo būdus. Dalyviams labiausiai patiko praktinė užduotis, kai pats įsivaizduodamas save savanoriu bandai rasti organizaciją tinkamą savanoriauti.
Savanorė Vilija dalinasi savo patirtimi: Supratau, kad pirmiausia organizacijai turi reikėti savanorių, kad pati organizacija turi būti suinteresuota įtraukti kuo daugiau savanorių, sudarydama jiems sąlygas atskleisti savo gabumus.
Savanorė Onutė dalinosi taip: Seminaro įspūdžiai pabrėžia, kad darbe su savanoriais labai svarbus bendravimas, bei laikas su jais, neverta tikėtis tik begalės neatlygintinų darbų. Svarbu gilintis į savanorių lūkesčius ir teikti jiems erdvę, laisvę atskleisti stipriąsias puses, formuluoti užduotis ir t.t.