Akcijos „Gerumas mus vienija“ pradžia

Pagrindinis Akcijos „Gerumas mus vienija“ pradžia
Kasmetinė Caritas iniciatyva - žvakelių akcija „Gerumas mus vienija“
 
 
Popiežiaus Pranciškaus minčių įkvėpti nuo lapkričio 14 d., Vargstančiųjų dienos paminėjimo, PRADEDAME kasmetinę Caritas akciją „Gerumas mus vienija“.
 
Ši jau 24–us metus vyksianti akcija yra gera galimybė asmeniškai ir bendruomeniškai įsitraukti ir dalintis su vargstančiais savo dėmesiu, savanorystei skirtu laiku ir konkrečia auka. 
 
Gerumas mus vienija akcijos simbolis - žvakelė, kviečianti mus atkreipti dėmesį į labiausiai pagalbos reikalingus žmones. Žvakelė - tai solidarumo, vienybės ir vilties simbolis, rankų darbo kūrinys. Jos, apgaubtos dėkingumo, šilumos ir rūpesčio nuotaika, buvo pagamintos Vilniaus arkivyskupijos Carito žvakių dirbtuvėse dirbančių žmonių rankomis. Kiekvienas paaukojęs gaus dovanų Caritas žvakelę.
 
 
Akcijos „Gerumas mus vienija“ plakatą PDF formatu galite atsisiųsti čia.
 
Paramos akcija „Gerumas mus vienija“ rengiama kasmet nuo 1997 metų. Šiemet ji vyks nuo lapkričio 14 d. iki gruodžio 25 dienos. Paaukoti pagalbai vargstantiems ir gauti dovanų Caritas žvakelę galite parapijų raštinėse, bažnyčiose ar Caritas centruose.
 
Džiaugiamės, kad šiemet prie šios akcijos jungiasi prekybos tinklas „Maxima“. Nuo gruodžio 1 iki 23 d. mūsų savanorius su žvakelėmis bus galima sutikti prekybos centruose „Maxima“ visoje Lietuvoje, Detalesnę informaciją apie žvakelių platinimo laiką konkrečiuose „Maxima“ prekybos centruose (vieta ir laikas) pateiksime lapkričio 29 d.