Paaukok vaikams

Prezidentės vizija tampa kūnu

Lietuvoje trūksta vaikų dienos centrų, kur vaikai iš sunkumus patiriančių šeimų gali saugiai praleisti laiką po pamokų. Neretas iš jų tik čia gauna galimybę pavalgyti. Šios įstaigos kartais yra paskutinis šansas apsaugoti vaiką nuo globos namų. Tačiau joms vis dar trūksta pagalbos, juolab kad kiekvienam vaikui reikia kur kas daugiau nei sumuštinio ir karštos arbatos.

Prezidentės vyr. patarėja Lina Antanavičienė sako, kad nuo pat kampanijos pradžios ypatingas dėmesys skiriamas vaikų dienos centrų veiklai.
„Džiaugiamės, kad per pusantrų metų šalyje jau įsteigta daugiau nei 60 naujų dienos centrų. Tai – geriausias įrodymas, kad žmonės, atsakingas verslas, bendruomenės ima suprasti jų svarbą, jiems rūpi, kokioje aplinkoje auga vaikai. Steigdami naujus dienos centrus ir stiprindami jau esamus, kuriame Lietuvą be globos namų“, – sako L. Antanavičienė.
     Pasak organizacijos „Lietuvos Caritas“ generalinės sekretorės Deimantės Bukeikaitės, džiugu matyti, kad Prezidentės kampanijos idėjos tampa kūnu. Dėmesys vaikams ir investicija į vaikų ateitį pamažu tampa vis svarbesniu visuomenės prioritetu, pastebi organizacijos atstovė. Tai itin svarbu, mat vaikų dienos centruose saugi, priimanti, suprantanti, patarianti ir palydinti aplinka kuriama ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams, globėjams ar kitiems artimiesiems.

Veiklos tęstinumui užtikrinti reikalingas nenutrūkstamas kasdienis darbas bei lėšos. Parama vaikų dienos centrams itin reikalinga vadinamuoju sunkiuoju laikotarpiu, t. y. kalendorinių metų pradžioje, kadangi valstybės dotacijos vis dar neužtikrina sklandaus vaikų dienos centrų finansavimo. Pokyčių šioje srityje laukiama nuo 2018 metų.

Primename, kad šį mėnesį prie nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ prisijungė bendrovė „Lidl Lietuva“. Apie galimybę prisidėti prie paramos vaikų dienos centrams daugiau informacijos rasite čia

Parama Keralos valstijai

Popiežiaus intencija spalio mėnesiui