Už saugią Lietuvą

Lietuvos advokatūra dovanoja nemokamas teisines konsultacijas

Lietuvos advokatūros ir Caritas bendram projektui pakviesti, prie iniciatyvos prisijungė daugiau nei 200 advokatų iradvokatų padėjėjų. Gyventojai bus konsultuojami šeimos, darbo, paveldėjimo, nekilnojamojo turto ir kitais aktualiais klausimais.

„Prieš metus prasidėjęs bendradarbiavimas su Advokatūra pasiteisino, kadangi mūsų žmonės aktyviai pasinaudojo jiems suteikta galimybe nemokamai konsultuotis su teisininkais. Šiandien Lietuvoje matome, kad nemaža dalis gyventojų turi problemų ne tik su įsiskolinimais, bet jiems taip pat stinga teisinio palydėjimo kitose srityse. Teisinis konsultavimas yra itin reikalingas, nes pasitaiko atvejų, kuomet tik dėl teisinės kalbos sudėtingumo žmonės atsiduria aklavietėje ir problemos ar situacija, atrodo, nebeišsprendžiamos. Džiaugiamės, jog antrus metus teisininkai nestokoja noro dalintis žiniomis, kurių mūsų globojamiems žmonėms trūksta – teigė Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.

Norėdami registruotis nemokamai teisinei konsultacijai, kreipkitės į koordinatorius vyskupijose:

Kauno arkivyskupija – Onutė Virbašiūtė tel. 867322327 (advokatai konsultuos: Kaune, Ukmergėje, Raseiniuose, Jurbarke, Ariogaloje)

Vilniaus arkivyskupija – Edita tel. (8 5) 2611014 (advokatai konsultuos: Vilniuje, Visagine, Trakuose)

Vilkaviškio vyskupija – Giedrė Volff tel. 865516739 (advokatai konsultuos: Alytuje, marijampolėje, Šakiuose – Vilija Matulaitienė tel. 861493245)

Kaišiadorių vyskupija – Giedrė Aldytė-Chveduk tel. 868326929 (advokatai konsultuos: Molėtuose, Varėnoje, Birštone)

Panevėžio vyskupija – Gražina Kacevičienė tel. 868305498 (advokatai konsultuos: Panevėžyje, Kupiškyje, Rokiškyje, Anykščiuose, Biržuose, Utenoje)

Šiaulių vyskupija – Zita Baranauskienė tel. 865745358 (advokatai konsultuos: Šiauliuose)

Telšių vyskupija – Regina Balčiūnienė tel. 867170789 (advokatai konsultuos: Klaipėdoje, Telšiuose, Gargžduose, Šilutėje, Tauragėje, Plungėje)

Šv. Tėvo intencija 12 mėn

Gerumas mus vienija, 2016!