Paaukok vaikams

Lietuvoje svečiuojasi Europos Caritas generalinis sekretorius

Birželio 5 - 9 d. Lietuvoje pirmą kartą svečiuojasi Europos Caritas vadovas p. Jorge Nuño Mayer. Jo vizito tikslas - susitikti su Lietuvos Caritas atstovais, aplankyti vyskupijose, parapijose veikiančius Caritas skyrius, susipažinti su karitiečiais, aptarti aktualijas, sprendžiant mūsų visuomenės stokojančiųjų problemas, pasidalinti turima Europos Caritas patirtimi bei įžvalgomis.

Birželio 6 d. svečias susitiks su Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininku JE arkivyskupu Gintaru Grušu bei su Lietuvos vyskupų konferencijos socialinių reikalų tarybos pirmininku JE vyskupu Kęstučiu Kėvalu. Po to - lankysis LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje, po pietų - turės susitikimus su Vilniaus arkivyskupijos Caritas komanda.

Birželio 7 d. svečias dalyvaus Lietuvos Caritas organizuojamoje konferencijoje Seime„Skurdo mažinimo politikos kryptys ir veikėjai:  kaip įveiksminti/atgaivinti bendruomenės išteklius?“ nuo 10 val. ir skaitys pranešimą "Europos Caritas socialinis modelis: skurdo įveikimo kryptys, sąlygos ir patirtys".

Birželio 8 d. ryte susitiks su Kauno arkivyskupijos Caritas komanda, po to - lankysis Telšių vyskupijoje, Klaipėdoje. Susitiks su miesto meru, Telšių vyskupijos Caritas vadovu, parapijų Caritas vadovais-klebonais, savanoriais.

Birželio 9 d. numatytas susitikimas su Kauno arkivyskupijos metropolitu arkivyskupu Lionginu Virbalu, po to - apsilankymas Kaišiadorių Katedroje, susitikimas su Kaišiadorių vyskupu JE Jonu Ivanausku, Kaišiadorių Caritas komanda. Vizitą Lietuvoje p. Jorge Nuño Mayer užbaigs apsilankydamas Paparčių Šv.Juozapo vaikų globos namuose.

Parama Keralos valstijai

Popiežiaus intencija spalio mėnesiui