Už saugią Lietuvą

Gerumas mus vienija 2016! Kviečiame į kelionę!

Caritas Lietuvoje jau devynioliktus metus kviečia advento akciją „Gerumas mus vienija“ išgyventi drauge. Metai po metų šia akcija skatinama visus burtis prie Carito žvakelės skleidžiamos šilumos, siekiama, kad šis šviesos simbolis išties padėtų sujungti visus mus – labai skirtingus ir kartu tokius panašius – su savais išgyvenimais, džiaugsmais bei patirtimis, šypsenomis bei apkabinimais. Šiais metais kviečiame keliauti advento piligrimystę – į širdies Betliejų

Margarita Vyskupaitienė iš Vilniaus arkivyskupijos Carito dalijasi, kad atnaujinant šią akciją teko naujai apmąstyti, kas yra jos pamatas, centras, esmė. „Gerumas mus vienija... Kas tas gerumas? Tai – Jėzus. Tas, kuris gimė Betliejuje ir mirė Golgotoje, atiduodamas savo gyvybę kaip išpirką už kiekvieną. Tai yra didžiausias gerumas, iš kurio kyla visi Bažnyčios gerieji darbai. Kiekvienas esame mylimas Dievo kaip tas vienintelis, už kurį Jėzus būtų atidavęs gyvybę. Kai matome vargstančius mūsų brolį ir seserį, nuvargintus gyvenimo kančios, žvelkime į juos kaip į tuos, už kuriuos mūsų Viešpats pasiaukojo ant kryžiaus. Esame ir mes kviečiami taip juos mylėti.“

Šių metų akcijos simboliai – advento vainikas ir Carito žvakelė. Pats advento vainikas likęs iki mūsų dienų nuo XIX a., o jo atsiradimas pripildė tuo metu gatvėje gyvenančių vaikų gyvenimą šviesos, šilumos, dėmesio ir spalvų.

Advento vainikas buvo priemonė, kuri skatino vaikus nepasiduoti, viltingai stengtis, nurimti ir melstis. Carito žvakelė simbolizuoja atjautą ir bendrystę su artimu, pradedančiu naują gyvenimo etapą ir siekiančiu gyventi kitaip. Žvakeles gamina socialiai pažeisti asmenys. Carito žvakelės šviesa mums liudija apie tą šilumą ir šviesą, kuri gali skleistis, kai tamsa ir liūdesys įveikiami. Tai liudija viltį, kurią kas dieną išgyvena žvakių fabrikėlio darbuotojai, liedami žvakelę po žvakelės. Taip pat namuose uždegta žvakelė mums kiekvienam liudija, kad esame bendrystėje ir tarpusavio dalijimesi. Lietuvos Carito generalinė direktorė Deimantė Bukeikaitė džiaugiasi, kad Caritas Lietuvoje žengia mažą, bet labai svarbų žingsnelį, puoselėdamas jau tradicine tapusią žvakelių akciją – kviečia į naują žvilgsnį bei išgyvenimą. „Adventas – tai laikas, kai ypač jaučiame, jog mums reikia vieniems kitų – kiekvienas trokštame šiltų namų, garuojančios ant stalo vakarienės vis tamsėjančiais vakarais, šviesos, siekiame būti ne tik patys laimingi, bet ir pralinksminti sau artimus žmones. Sykiu adventas mums leidžia nurimti ir dovanoja susikaupimo laiką, kuomet esame kviečiami belstis kiekvienas į savo širdies Betliejų – atsiprašyti, atgailauti, atleisti ir budėti maldoje. Šiais metais kviečiame visus savuose namuose kiekvieną advento sekmadienį uždegti po Carito žvakelę savo advento vainike ir išgyventi susikaupimo laikotarpį maldos bendrystėje su visais, kuriems šiuo metu trūksta šilumos, vilties ir šviesos kasdienybėje. Švieskime, rūpinkimės ir dovanokime, nes tamsa bejėgė prieš šviesą. Kviečiame iš naujo atrasti advento vainiko prasmę ir išgyventi šių metų advento laikotarpį kitaip.“

Akcija prasideda pirmąjį advento sekmadienį (lapkričio 27-ąją) ir tęsis iki pat Kalėdų. Kviečiame įsigyti Carito žvakelę ir uždegti savo advento vainike namuose. Žvakelių įsigyti galite savo parapijose, bažnyčiose, o aukų rinkimo akcijos metu – didžiųjų miestų prekybos centruose. Už žvakeles surinkta jų gaminimo savikaina atitenka Carito žvakelių iniciatyvai, kuria siekiama labiausiai pažeidžiamus asmenis aprūpinti meškere, t. y. suteikti galimybę atnaujinti darbinius įgūdžius ir padėti atlikti pirmuosius veiksmus siekiant grįžti į darbo rinką. Aukos dalis, kuri lieka nuo savikainos, kiekvienoje parapijoje paskirstoma labiausiai stokojantiems asmenims ir svarbiausiems jų poreikiams.

Kviečiame artėjančiame advento laike būti piligrimais, kurie neša šviesą ir viltį savo širdies Betliejuje laukdami Išganytojo gimimo ir liudija bendrystę tiek savo maldoje, tiek kasdieniame gyvenime. Lai gerumas mus vienija ir sujungia kelionėje į širdies Betliejų!

(Publikuota 2016 m. lapkričio mėn. Artumoje. Autorė-Milita)

Mūsų sukurtą filmuką galite  pasižiūrėti paspaudę nuorodą, kviečiame juo dalintis  - Gerumas mus vienija filmukas

Junkis prie Caritas "Gerumas mus vienija 2016" akcijos ir išgyvenk adventą kitaip!

Šv. Tėvo intencijos 01 mėn

Gerumas mus vienija, 2016!